Fotbaliştii francezi şi africani de la CFR şi "U", invitaţi împreună la un eveniment organizata de Institutul Francez din Cluj

Fotbaliştii francezi şi africani de la CFR şi
Noul director al Institutului Francez din Cluj, Benoit Bavouset, i-a invitat pe jucătorii francezi şi pe cei africani de la CFR şi "U" la Ziua Porţilor Deschise pe care instituţia o organizează joi, 10 octombrie.

"I-am invitat pe jucătorii francezi şi africani de la CFR şi "U" Cluj la acest eveniment. Ei lunea îşi află programul şi nu am primit confirmarea încă. ideea a fost să invit fotbalişti de la ambele echipe, pentru a da autografe", a precizat Benoit Bavouset, directorul Institutului Francez Cluj (ICF).

La CFR evoluează nu mai puţin de cinci fotbalişti francezi sau africani - într-o mare parte a continentului african vorbinduse- limba franceză: este vorba de Robert Maah şi Gregory Tade - ambii francezi, Sulley Muniru - ghanez. Derick Ogbu Chuka şi Nwankwo Obiora - nigerieni.

Universitatea Cluj are şi ea doi fotbalişti din spaţiul francofon, Habib Balde - din Guineea, dar născut în Franţa, respectiv Gaston Mendy - senegalez.

Noul director al Institutului Cultral Francez din Cluj, Benoit Bavouset este pasionat de fotbal, tatăl său fiind dealtfle jurnalist sportiv.

ICF Cluj va organiza joi, 10 octombrie, între orele 9-20, Ziua Porţilor Deschise, Evenimentul va include ateliere pentru copii, prezentarea noilor servicii digitale ale instituţiei, simulări de cursuri şi examene de franceză, proiecţii de filme, o sesiune de degustare de vin. Manifestarea se va încheia, de la ora 19, cu un foc de artificii şi acrobaţii.  

Etichete
Comenteaza