News alert Update ALERTĂ de INCENDIU pe o secție ATI din Capitală. 7 pacienți, printre care și intubați, au fost evacuați

ALERTĂ de INCENDIU pe o secție ATI din Capitală. 7 pacienți, printre care și intubați, au fost evacuați
| Foto: Captură foto Antena 3

Un incendiu a fost anunţat duminică seară la secţia mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta din Capitală. La fața locului au sosit mai multe echipaje de intervenție.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

UPDATE 2: Șeful ISU București Ilfov: Echipamentul care a emanat abur sau fum este instalația de climatizare de la unitatea mobilă. Când au ajuns pompierii, nu exista flacără.

UPDATE 1: „În acest moment nu se mai observă degajare de fum şi se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienţi vor fi relocaţi în cadrul altor secţii din spital”. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus la Digi24 că nu a fost niciun moment foc, ci un generator a scos fum.

„Este vorba de o caravană ATI, nu este nimic care să ne producă îngrijorare. Pacienţii sunt evacuaţi acum. Nu există victime, nu a existat foc, doar o sperietură”, a spus Voiculescu.

________________________________

Zeci de echipe de intervenţie au ajuns, duminică seara, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, unde ar fi izbucnit un incendiu la o unitate mobilă ATI.
 
Din primele informaţii este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. 

“În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unității mobile AȚI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unității mobile sunt 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubati), care nu au fost răniți. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienți vor fi relocați în cadrul altor secții din spital”, a transmis Ministerul Sănătății.

Raed Arafat spune că nu sunt probleme

"Era anunţat un incendiu la TIR-ul de terapie intensivă, însă la sosirea echipelor nu era foc cu flacără. În interiorul TIR-ului nu era fum şi nici flacără. Probabil ceva la exteriorul TIR-ului a fost. Echipele sunt acolo, nu sunt probleme. Probabil, pacienţii vor fi relocaţi până se verifică complet situaţia. Nu sunt probleme la acest moment", a declarat, la Antena 3, şeful DSU, Raed Arafat. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza