Funeriu: Fiecare universitate din România va fi clasată exact acolo unde îi este locul

Funeriu: Fiecare universitate din România va fi clasată exact acolo unde îi este locul
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, vineri, la Arad, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că fiecare universitate din România va fi clasată "exact acolo unde îi este locul", în cadrul unui proces de clasificare care este în derulare.

Ministrul Daniel Funeriu a fost întrebat de jurnalişti, la Arad, unde a vizitat câteva instituţii de învăţământ, despre stadiul clasificării universităţilor din România, răspunzând că se lucrează la verificarea datelor transmise de universităţi.

"Fiecare universitate din România va fi clasată exact acolo unde îi este locul. Suntem în etapa în care se verifică datele raportate de universităţi. Va fi făcut public rezultatul clasificării în momentul în care procedurile vor fi finalizate", a declarat Funeriu, conform Mediafax.

Ministrul a adăugat că în urma primei sesiuni a bacalaureatului a sesizat că la foarte multe universităţi s-a intrat cu medii mai mari decât în anii trecuţi.

"Acest lucru îmi arată că viitorii studenţi au ales să nu mai meargă neapărat la universităţi cu viitor incert", a spus Funeriu.

Ministrul a declarat că a discutat cu mulţi tineri dintre cei care au obţinut media zece la bacalaureat şi i-a întrebat ce universităţi au ales, unii afirmând că pleacă la studii în străinătate.

"Foarte mulţi elevi buni vor merge la universităţi bune din străinătate şi ale României. Este important să-i consiliem foarte bine pe elevi, să meargă la cele mai bune universităţi, să nu-şi imagineze că, dacă o universitate este în afara României, este automat foarte bună. Trebuie să-i sprijinim în a alege universitatea", a declarat Funeriu.

Referitor la organizarea celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului, Daniel Funeriu a spus: "Condiţiile vor fi identice cu cele din prima sesiune a bacalaureatului, dificultatea subiectelor va fi aceeaşi, iar oricine se aşteaptă la altceva comite o eroare capitală".

Întrebat dacă vor mai exista şcoli în care vor lipsi camerele de supraveghere video în a doua sesiune a bacalaureatului, ministrul a declarat că "vor fi asigurate toate condiţiile de siguranţă şi corectitudine".

 

Comenteaza