Funeriu: Voi avea zero toleranță față de un rabat de la calitatea învățământului în universitățile de medicină

Funeriu: Voi avea zero toleranță față de un rabat de la calitatea învățământului în universitățile de medicină
Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu, a ținut astăzi, la Cluj, o conferință, înainte de începerea festivității de absolvire a studenților de la UMF.

Daniel Funeriu a venit la Cluj pentru a participa la festivitatea de absolvire a studenților de la UMF. Înainte de festivitate, ministrul a avut o întâlnire cu rectorii universităților de medicină din țară, în cadrul căreia s-a discutat despre organizarea, din acest an, a rezidențiatului descentralizat.

"Am discutat despre codul studiilor doctorale și modul de desfășurare a acestora și, de asemenea, am atins o problemă importantă - atragerea studenților străini", a declarat Funeriu. Ministrul a mai afirmat că va avea"zero toleranță față de un rabat de la calitatea învățământului în cadrul universităților de medicină".

Potrivit rectorului UMF Cluj, Constantin Ciuce, există o convenție conform căreia centrele universitare cu tradiție vor coordona universitățile din alte orașe.

Pentru rezidențiat anul acesta vor fi alocate patru mii de locuri, cu 10% mai mult decât în anii trecuți și în nici unul dintre centrele universitare nu va fi un număr mai mic de posturi decât numărul absolvenților.

Astăzi, la Cluj a avut loc festivitatea de absolvire a studenților de la UMF. Evenimentul s-a desfășurat pe stadionul CFR Cluj. La festivitate ministrul Educației a făcut o declarație cu privire la genul substantivului coleg, referindu-se, în acest mod la studenții UMF "Orice confuzie de gen este imposibilă, iar voi faceți parte genului excelent". În total, la UMF Cluj, au absolvit 1180 de studenți, dintre care 250 de tineri sunt străini din 22 de țări.

Comenteaza