Furculiţe şi oale la Mechel, în a 12-a zi consecutivă de proteste VIDEO

Furculiţe şi oale la Mechel, în a 12-a zi consecutivă de proteste VIDEO
Protest cu furculiţe şi oale în faţa combinatului siderurgic din Câmpia Turzii. A fost cea de-a 12-a zi de proteste a disponibilizaţilor. Aceştia au adus cu ei diverse obiecte metalice, ca răspuns la propunerea patronilor de a vinde la fier vechi diverse utilaje din combinat.

Peste 150 de disponibilizaţi de la combinatul din Câmpia Turzii au protestat într-un mod inedit pentru a-şi primi plăţile compensatorii. "Aceste metale reprezintă ajutorul pentru cei care ne-au cerut să ducem utilaje funcţionale la fier vechi", spune unul dintre protestatari, Dorin Vâtă. "Am adus din puţinul nostru, pentru că oricum nu mai avem ce să punem în oale".

Unul dintre protestatari a arătat cu cât au fost vândute de către Mechel cele patru combinate din ţară - o bancnotă de 50 de euro. "Ruşine!", spune el, "atât valorau fabricile domnule Ponta, atâta costă?".

Oamenii s-au înarmat cu pancarte şi cruci de carton pe care au scris numele combinatului şi anul morţii, 2013. Protestatarii au avut de înfruntat şi o ploaie măruntă. Vezi ce spun câţiva dintre protestatari, în materialul video

Protestatarii intenţionează ca săptămâna viitoare să adune muncitori din celelalte combinate din ţară şi să meargă la Bucureşti. "Mergem pe la toate combinatele din ţară, adunăm oameni şi mergem la ambasada Rusiei la Bucureşti", spune un protestatar, Tudor Bubău.

Peste 700 disponibilizaţi trebuie să primească trei salarii compensatorii de la firma care a cumpărat patru combinate de la compania rusă Mechel.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza