Furturi de peste 70.000 lei în Cluj cu metoda ”Bună ziua”

Furturi de peste 70.000 lei în Cluj cu metoda ”Bună ziua”

Polițiștii au reținut ieri, pentru 24 de ore, două persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, furt calificat și complicitate la furt calificat.

Ieri, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Dej, Brigăzii de Operaţiuni Speciale Cluj şi Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Cluj şi Maramureş au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza judeţul Maramureş, întru-un dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, furt calificat și complicitate la furt calificat.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate 40 de sisteme informatice de stocare, respectiv telefoane mobile, laptopuri, tablete, aparate foto şi video. De asemenea a fost ridicvată suma de 1.950 de lei , 400 de lire şi aproximativ 250 de grame de aur. 

În fapt, în perioada 8-22 septembrie, o femeie de 36 de ani, din comuna Recea-Cristur, ar fi pătruns în locuinţe situate pe raza localităţilor Cuzdrioara, Câţcău şi Coplean unde, prin metoda ”Bună ziua” sau utilizarea unor chei potrivite, ar fi sustras mai multe bunuri şi sume de bani.

Femeia, cu ajutorul a doi bărbaţi în vârstă 41 şi 67 de ani, din oraşul Bistriţa, respectiv Şomcuta Mare, ar fi cauzat un prejudiciu total de circa 71.000 de lei.

Conform IPJ Cluj, femeia şi bărbatul de 67 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore și vor fi prezentaţi în cursul zilei magistraţilor, în vederea dispunerii altor măsuri preventive.

Comenteaza