Furt de tablouri în valoare de 400.000 de euro la Cluj VIDEO

Furt de tablouri în valoare de 400.000 de euro la Cluj VIDEO
Mai multe tablouri, evaluate la aproximativ 400.000 de euro, au fost recuperate de poliţişti, după ce fuseseră furate din casa unui clujean în seara zilei de 24 decembrie.
Un bărbat din Sălaj a pătruns prin efracţie, în casa unui bărbat de 77 de ani din Cluj-Napoca, în 24 decembrie, în intervalul orar 18-20.30, furând nouă tablouri, evaluate la suma de 400.000 de euro.

Potrivit unor surse ziuadecj.ro, tablourile îi aparțin familiei profesorului Liviu Deacu, de la Universitatea Tehnică.

Poliţiştii au identificat ca suspect un tânăr de 30 de ani din comuna Sărmăşag, din judeţul Sălaj. Suspectul a fost identificat în colaborare cu angajaţii IPJ Sălaj, toate bunurile furate din locuinţa fiind recuperate. El se numește Elekes Lajos-Robert. Potrivit polițiștilor, Elekes a fost ajutat să dea lovitura de un minor, pe nume Andrei.

În luna octombrie, Elekes Lajos-Robert, împreună cu Keresztes Jozsef, l-au vizitat pe profesorul Deacu, dându-se drept experți în artă.

Bărbatul sălăjean este cercetat penal, fiind în prezent arestat pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat cu consecinte deosebit de grave”, prevăzută şi pedepsită de legislaţie.

Comenteaza