Foto Prăpăd după furtună în Cluj. Drumuri inundate, copaci rupți

Prăpăd după furtună în Cluj. Drumuri inundate, copaci rupți
Furtuna a făcut ravagii în Cluj. Drumuri inundate, copaci rupți
Furtuna a făcut ravagii în Cluj. Drumuri inundate, copaci rupți
Furtuna a făcut ravagii în Cluj. Drumuri inundate, copaci rupți
Furtuna a făcut ravagii în Cluj. Drumuri inundate, copaci rupți
Furtuna a făcut ravagii în Cluj. Drumuri inundate, copaci rupți

Vijelia de sâmbătă seara a produs numeroase pagube în zona Turzii, unde zeci de case au rămas fără energie electrică. Pompierii au intervenit și în localitățile Someșul Rece, Tarnița, Mărișel sau Aghireșu.

"Suntem în teren și acționăm cu toate forțele pentru deblocarea circulației, curățarea carosabilului și repararea daunelor produse de furtuna din această seară. 

Există numeroase zone care au rămas fără curent electric, iar reprezentanții Electrica ne-au dat asigurări ca se iau măsuri pentru reconectare în cel mai scurt timp", a transmis primarul Turzii, Cristian Matei.

Pompierii din municipiul Turda au intervenit, sâmbătă seară, pentru a degaja mai mulți arbori căzuți și gospodării inundate. Apelurile la telefonul de urgență 112 au început să fie făcute începând cu ora 21:20.

„Sunt intervenții în derulare în Someșul Rece ca urmare a unui fulger care a lovit un stâlp de telegraf, pentru a scoate apa dintr-o gospodărie inundată de pe raza localității Aghireșu Fabrici și pentru a degaja un arbore căzut pe Drumul Județean nr. 107T, între Tarnița și Mărișel.

În municipiul Turda sunt circa șapte locații unde a fost solicitată intervenția pompierilor pentru a scoate apa din subsoluri - primele date arată că ar fi locații izolate între ele - și patru solicitări pentru a elibera arborii doborâți de fenomenele meteo extreme”, a relatat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Intervențiile pompierilor la Turda

– evacuarea apei acumulate ca urmare a căderii precipitațiilor abundente din cinci gospodării situate pe străzile P. Cerna, Intrarea Ion Corvin, G. Barițiu
– degajarea arborilor căzuți pe carosabil pe str. Constructorilor, Aviatorilor, Rapsodiei, Arieșului și Lotus
– degajarea unui arbore căzut pe autoturism pe str. Pietroasa
– degajarea unui arbore căzut pe o casă pe str. Arieșului
– degajarea de elemente de construcție surpate și a pietrișului acumulat pe str. G. Barițiu, cu buldoescavatorul


Pe str. Intrarea Ion Corvin au fost înregistrate cele mai multe solicitări pentru case inundate (20), având în vedere că aceasta se afla în lucrări de reabilitare, iar acolo a fost necesară intervenția companiei de apă și a companiei de administrare a domeniului public din Turda. Pompierii au acționat doar în două locații, restul fiind gestionate de către echipele de intervenție a celor două companii.

Comenteaza