Gala Premiilor Presei Clujene: 14 premii pentru jurnaliști

Gala Premiilor Presei Clujene: 14 premii pentru jurnaliști

A șasea ediție a Galei Premiilor Presei Clujene va avea loc astăzi, 16 decembrie 2021, începând cu ora 18:00 și va fi difuzată pe pagina de Facebook a Asociației Profesioniștilor din Presă-Cluj (APPC)

Gala Premiilor Presei Clujene este singurul eveniment de excelență pentru mass-media locală de profil din afara Bucureștiului și se va desfășura, la fel ca în anii anteriori, sub patronajul Ambasadei Germaniei la București. Cu această ocazie, vor fi oferite 14 premii celor mai valoroase articole scrise de jurnaliștii din Cluj.

A 14-a ediție a Anuarului APPC

“După doi ani de pandemie, efectele se resimt la nivelul presei locale, așa cum se resimt la nivelul întregii societăți. Gala Premiilor Presei Clujene există în continuare datorită partenerilor noștri, cărora le mulțumim pentru susținerea constantă pe care ne-au arătat-o. In 2021, cu susținerea lor, premiem cele mai bune materiale din presa locală și punem în lumină efortul și munca oamenilor care ne ajută să înțelegem mai bine realitatea în care trăim și să facem diferența dintre adevăr și minciună", a declarat Codruta Simina, președintele APPC.

Anul acesta va fi lansată și cea de a 14-a ediție a Anuarului APPC, o mini-istorie a mass-mediei locale din Cluj, respectiv a Clujului contemporan, care a luat naștere în anul 2006. Aici sunt introduse cele mai de preț articole publicate de jurnaliștii clujeni în ultimii doi ani.

Premii în valoare de peste 8.000 euro

Pentru ediția de anul acesta au fost înscrise 76 articole ale jurnaliștilor clujeni. La concurs nu au putut participa membrii Colegiului de Conducere al APPC.

Dintre cele 14 premii, cele mai multe vor fi oferite pentru diverse categorii: Știrea anului 2021 (locurile 1-3), Politic/Administrație, Jurnalism comunitar, IT/Inovare, Sănătate, Jurnalism pe teme de educație, Jurnalism de mediu. Vor fi oferite, de asemenea, trei premii de excelență: Premiul special pentru jurnalism cultural,  Premiul special pentru jurnalism narativ și  Premiul special pentru jurnalism sportiv.

Valoarea totală a premiilor oferite de sponsori și asociație depășește suma de 8.000 euro.

Cine sunt membrii juriului

Juriul este alcătuit din jurnalistul Ramona Ursu, Ana Poenariu, jurnalist de investigații la RISE PROJECT  și Răzvan Lutac, jurnalist de investigații la Libertatea.

APPC  este o organizație reprezentativă a presei clujene formată din 54 de jurnaliști activi și zeci de membri susținători, cu o vechime de 16 ani. Începând cu anul 20006, APPC editează Anuarul Presei Clujene, care conține cele mai bune articole locale și din anul 2015 se ocupă de Gala Premiilor Presei Clujene, unde are loc premierea celor mai bune articole de presă anuale.

Comenteaza