GALERIE FOTO Panoramă-gigant cu rezervaţia de stuf de la Sic

GALERIE FOTO Panoramă-gigant cu rezervaţia de stuf de la Sic
Grupul Verla-Axelen va construi la Cluj o panoramă fotografică de 24 m care înfăţişează Stufărişurile de la Sic.

Fotografi şi bloggeri din România s-au deplasat la finele săptămânii trecute în comuna clujeană pentru a strânge "materia primă" necesară evenimentului care va avea loc la Iulius Mall.

"Vrem să organizăm o expoziţie care să ilustreze opţiunile de print ale momentului şi impactul fotografiei în crearea ambianţei de decor. Materialele pe care le vom folosi pentru tipărirea lucrărilor sunt diferite faţă de hârtia foto clasică, au compoziţie textilă sau PVC, texturi neaşteptate, volum sau chiar transparenţă. Emoţia fotografiei va fi amplificată de aceste materiale care adaugă valoare artistică", susţine Viorel Verzea, director executiv al grupului.

Fotografii Cristian Şuţu, Radu Bădoiu şi Adrian Petrişor au ajuns în weekend la Sic pentru a căuta cele mai frumoase privelişti, cea mai bună lumină şi cele mai interesante culori din rezervaţia de stuf. Ulterior li se vor pune la dispoziţie materialele de print potrivite pentru obţinerea efectului dorit de designeri, arhitecţi şi artişti.

Stufărişul, caii şi egretele din rezervaţie, dealurile şi văile, obiceiurile şi bucatele sicanilor, ansamblul monumental de la Tăuşeni, lăutarii şi artiştii din zonă, Lacul Ştiucii de la Săcălaia, dar şi copii surprinşi în diverse atitudini vor apărea pe 90 de lucrări, expuse pe o suprafaţă de 250 mp. Piesa cea mai importantă a expoziţiei "Decor de poveste" va fi o fotografie panoramică, de 24x11 m, care va atrage atenţia vizitatorilor. Alături de aceasta vor apărea scaune-puf îmbrăcate în frunze, iarbă, pietre, pene sau puf de păpădie, scaune-cub asamblabile sub formă de lego, umbrele atârnate de tavan, stâlpi dreptunghiulari, lamele pe şase planuri ce compun o imagine unitară, proiecţii pe sisteme movie glass, tablouri expuse pe şevalete.

Expoziţia de print şi foto reprezintă prima etapă din evenimentul care marchează aniversarea a 18 ani a grupului Verla-Axelen. Materialele textile folosite sunt o noutate pe piaţa de print din România, adresându-se industriei de decor, advertising şi foto. O parte din fondurile adunate în urma vânzării exponatelor vor fi direcţionate Asociaţiei Autism Transilvania, a cărei misiune este integrarea în societate a copiilor care suferă de această tulburare de dezvoltare. Evenimentul se va desfăşura între 14 şi 17 iunie în Piaţa Stradivarius din Iulius Mall.

Etichete
Comenteaza