Gara din Cluj, fără strop de apă. Călătorii nu pot folosi toaletele

Gara din Cluj, fără strop de apă. Călătorii nu pot folosi toaletele
Călătorii care merg cu trenul, astăzi, la Cluj au ajuns în situaţia ridicolă de a nu putea trage apa la toalete sau să se spele pe mâini, în Gara Cluj-Napoca. Afectaţi de această problemă sunt sute de călători care au trecut prin oraş sau pleacă de aici, de aseară şi până la aceasto oră.

Furnizarea apei potabile în zona Gării Cluj-Napoca a fost sistată încă de aseară din cauza unor lucrări de remediere avarii şi reabilitare a reţelei de alimentare cu apă, lucrări desfăşurate de Compania de Apă Someş S.A. şi subcontractate deo firmă specializată. Aceasta din urmă a anunţat sistarea apei potabile, dar cu observaţia că se va relua furnizarea la ora 4 dimineaţa.

Conducerea gării s-ar fi aprovizionat cu circa 900 de litri de apă, dar cantitatea a fost deja epuizată.

"Acum e ora 2 după masa şi încă nu avem apă", a spus un clujean care lucrează în zonă.

"Grup4Instalaţii, firma contractată de noi care se ocupă de programele de reabilitare ale reţelei de apă, lucrează în zonă. Sistarea apei a fost anunţată până la orele dimineţii, dar din cauza unor motive tehnice, spun aceştia, nu s-a putut respecta termenul prevăzut iniţial. Noi i-am sprijinit cât am putut şi în aceste momente se lucrează la reluarea furnizării apei potabile în zonă", a declarat Lucian Croitoru, purtător de cuvânt al Companiei de Apă Someş.

UPDATE

Directorul gării, Vasile Rafa, spune că furnizarea apei potabile a fost reluată la ora 14.30. "Dar avizarea era până la ora 4 dimineaţa, deci s-a depăşit cu zece ore. Călătorii erau nemulţumiţi, cumva i-am ajutat în sensul că am adus apă în găleţi pentru toalete. Am adus apa de peste calea ferată, cu o Dacia Papuc", spune el.

Comenteaza