Garaje transformate în apartamente în Cluj-Napoca. Boc: „Când am mers să demolăm, ne-a atacat în instanță”

Garaje transformate în apartamente în Cluj-Napoca. Boc: „Când am mers să demolăm, ne-a atacat în instanță”

40 de parcări de la subsolul unui bloc din cartierul Mărăști au fost transformate în apartamente de către un investitor. Primăria l-a dat în judecată și a câștigat procesul, dar constructorul a atacat decizia în instanță.

„Sunt procese în instanță. Eu nu am ce face când sunt în instanță, cât timp setințele nu sunt rămase definitive. S-a făcut contestație la executarea impusă de noi. Deci când m-am dus să demolăm, el ne-a făcut contestație în instanță. Până nu se soluționează contestația în instanță eu nu pot să fac, e abuz în serviciu. Ați văzut că unii chiar sunt reținuți așa pentru simple presupuse fapte, darămite să intervii când ai o sentință care e atacată în instanță și e pe rol. Acolo, da, l-am dat în judecată, am obținut sentință de desființare, ne-am dus cu forța statului prin firmele de specialitate să demolăm. Când ne-am dus, el a atacat în instanță decizia noastră de demolare.

Bineînțeles că vom câștiga, dar trece timp.  Noi nu putem face altceva decât să respectăm legea și să apărăm legea. Suntem solidari cu toată lumea, încercăm să sprijinim, dar în cadrul legii. Nimic în afară. Acesta este mesajul pe care îl dau întotdeauna în Primărie. Noi suntem puși să avem o atitudine pro-cetățean. Cu calm, profesionalism, echilibru, pe fiecare ajutăm în funcție de problema pe care o are”, a spus Emil Boc, la un post de radio local. 

Recent, un clujean a semnalat că, pe strada Porțelanului din Cluj-Napoca au fost scoase la vânzare două spații, între care și un ”apartament”, amenajate în parcările de la nivelul -2. Nu are geamuri, dar are centrală pe gaz. Apartamentul este în proprietatea NIMARIS IMPORT EXPORT SRL din Cluj-Napoca, care are ca domeniu de activitate - lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Poliția Locală nu poate face nimic, pe motiv că fapta s-a prescris. 

Comenteaza