Garda de Mediu ...doarme! Doar două controale în 5 ani, până la scandalul Tarnița de anul acesta

Garda de Mediu ...doarme!  Doar două controale în 5 ani, până la scandalul Tarnița de anul acesta

Două controale a făcut Garda Națională de Mediu, Comisariatul Judetean Cluj, la Tarnița, până la scandalul din această toamnă. 

Cele două controale ”pentru identificarea evacuărilor de ape uzate fecaloid-menajer” au fost în 2015 și în 2018. După începerea scandalului Tarnița, inspectorii Gărzii de Mediu Cluj s-au mobilizat și au făcut încă trei verificări, după ce au fost trași de mânecă de echipa de la Prefectura Cluj.

"Două controale în cinci ani a efectuat Garda Națională de Mediu, Comisariatul Judetean Cluj pentru identificarea evacuărilor de ape uzate fecaloid-menajer, una în 2015, alta în 2018, apoi încă trei în 2019 după începerea scandalului din zona Tarniţa şi după ce prefectul Clujului, Ioan Aurel Cherecheș şi subprefectul Ioan Alin Danci s-au mobilizat şi au organizat ședințe de lucru care au avut ca temă evaluarea și rezolvarea problemelor de legalitate privind navigația pe lacurile de acumulare și cursurile de apă din zona montană a județului Cluj", scrie Nasra.

De asemenea, Ministerul Mediului recunoaște că Garda de Mediu nu a semnat un protocol cu Autoritatea Navală Română - Oficiul de Căpitanie Dej, care supraveghează și controlează căile navigabile interioare ale României. "Vă redau răspunsul primit de la Ministerul Mediului şi pe această cale solicit Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Judeţean Cluj să facă publică activitatea de control pe toate lacurile din Cluj în ultimii cinci ani şi să ia măsuri cu privire la încheierea unui protocol instituţional cu Autoritatea Navală Română - Oficiul de Căpitanie Dej, protocol amintit de altfel în răspunsul primit de la Ministerul Mediului!", mai spune Nasra. DOCUMENTELE AICI!

Comenteaza