Gașcă de hoți, "spartă" de polițiști. Furau în Mănăștur din mașini și magazine

Gașcă de hoți, "spartă" de polițiști. Furau în Mănăștur din mașini și magazine

Trei bărbați și un adolescent au fost reținuți de polițiștii clujeni, fiind bănuiți de spargerea mai multor mașini în cartierul Mănăștur. Unul dintre aceștia era deja arestat la domiciliu.

La data de 6 ianuarie, polițiștii municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție au reținut pentru 24 de ore, patru bărbați cu vârste cuprinse între 16 și 47 de ani, bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat, evadare sau tăinuire.

În urma cercetărilor și a activităților informativ-operative demarate de polițiști a reieșit faptul că în perioada decembrie-noiembrie 2021, cei în cauză ar fi sustras, respectiv primit și înlesnit valorificarea unor bunuri din interiorul unor autovehicule, parcate pe raza cartierului Mănăștur, din municipiul Cluj-Napoca. 

Din interiorul autovehiculelor care aveau portierele închise, însă neasigurate, dar și prin forțarea sistemului de închidere al ușilor, ar fi sustras aparatură electronică, unelte de lucru și bani.

De asemenea, probatoriul administrat a condus la stabilirea faptului că, la data de 11 noiembrie 2021, aceștia ar fi sustras dintr-o societate alimentară din zona menționată, peste 2.000 de lei.

Prin săvârșirea faptelor s-a cauzat un prejudiciu total de aproximativ 20.000 de lei, în cadrul activităților desfășurate de polițiști, recuperându-se bunuri de circa 15.000 de lei.

Față de unul dintre bărbați sunt efectuate totodată cercetări pentru comiterea infracțiunii de evadare, în cazul acestuia fiind dispusă măsura arestului la domiciliu, într-o altă cauză de natură penală.

Comenteaza