Gerul umflă facturile de gaz. Vezi cât va trebui să plăteşti pentru luna ianuarie VIDEO

Gerul umflă facturile de gaz. Vezi cât va trebui să plăteşti pentru luna ianuarie VIDEO
De ce ne-a fost teamă nu am scăpat. Facturile la gaz pe luna ianuarie vor fi cu aproximativ 15 la sută mai mari decat cele pe luna decembrie. Greul insa de abia acum incepe. Gerul din luna februarie va aduce facturi mult mai mari, asa ca oamenii spun ca se gândesc cu groază la cât vor plăti în luna martie.

De exemplu pentru un apartament cu două camere, conectat la Regia de Termoficare, în luna decembrie 2011 factira pentru încălzire va costa 160 de lei, pe când în luna ianuarie se va plăti 176 de lei.

Coldea Gavril este unul dintre administratorii de bloc din Cluj. „Apartamentele cu patru camere au avut facturi de 286 de lei, iar în ianuarie vor creşte la peste 300 de lei", spune el.

În cazul apartamentelor cu centrală proprie, diferenta costurilor la gaz dintre lunile decembrie şi ianuarie este chiar mai mare. Astfel, dacă în luna decembrie factura la gaz pentru un apartament cu două camere a fost în medie de 120 de lei, în luna ianuarie valoarea acesteia a atins şi 200 de lei.

Specialiştii spun că de vină pentru valoarea mare a facturilor a fost temperatura scăzută de afară.

 „Dacă le comparăm cu luna decembrie a anului trecut, cu luna anterioară este o oarecare creştere de 14%. Această creştere rezultă de asemenea din temperaturile diferite care au fost în aceste luni", spune directorul adjunct al Regiei Autonome de Termoficare Cluj, Ioan Moldovan.

Reprezentanţii E.ON gaz spun că in luna ianuarie 2012 consumul de gaze la nivel de companie, a crescut faţă de aceeaşi lună a anului trecut. „Comparativ cu luna ianuarie a anului 2011, consumul mediu facturat a crescut în luna ianuarie 2012 ceva mai puţin, respectiv de la 1,5 MWh/loc de consum la 1,6 MWh/loc de consum.Această creştere a consumului se va regăsi în facturile de gaze emise începând cu luna februarie", arată E.On Gaz într-un comunicat de presă.

Comenteaza