Foto Gest admirabil al unui student clujean. A ajutat o persoană în vârstă căzută pe trotuar: "L-am ridicat de jos și..."

Gest admirabil al unui student clujean. A ajutat o persoană în vârstă căzută pe trotuar: "L-am ridicat de jos și..."
| Foto: Facebook / Ovidiu Vreme

Totul s-a întâmplat luni dimineață, în timp ce tânărul mergea la facultate.

Tânărul a povestit că în dimineața de 13 martie, în timp ce se deplasa cu trotineta spre cursuri, a întâlnit un vârstnic întins pe jos care striga după ajutor.

Acesta se lovise tare la cap și era plin de sânge, își amintește tânărul. 

„După ce l-am ridicat de jos împreună cu mai mulți oameni de bună credință, am sunat rapid la 112, în mai puțin de 5 minute SMURD-ul a ajuns la fața locului și i-au oferit sprijin medical bătrânelului", povestește studentul într-o postare pe rețelele de socializare.

Ulterior, vârstnicul le-a mulțumit persoanelor care l-au ajutat, în special tânărului care a oprit să-l ridice de pe trotuar și care a chemat ajutoare.

"Vreau să le mulțumesc mult tuturor oamenilor, în numele acestui bătrânel, care s-au oprit și au oferit sprijin. Astăzi fiecare din voi, care v-ați oprit, ați fost acel samaritean milostiv. Dumnezeu să fie cu acest bătrânel și cu noi toți și El să ne aibă în pază. Astăzi a fost acest bătrânel, dar mâine în situația lui pot să fiu eu sau tu..", continuă tânărul. 

Prin gestul său admirabil, studentul a dat dovadă de bunătate și spirit civic. El poate să fie considerat un exemplu de "așa da" printre mulți tineri.

Comenteaza