Gest umanitar în prag de Crăciun. Studenţii OSUBB au venit în ajutorul copiilor cu dizabilităţi

Gest umanitar în prag de Crăciun. Studenţii OSUBB au venit în ajutorul copiilor cu dizabilităţi
Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, micuţii găzduiţi de Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap au gustat din magia sărbătorilor de iarnă.

Copiii au fost vizitaţi de mai mulţi membri ai Organizaţiei studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai" (OSUBB), care au încercat să le aducă un zâmbet şi o clipă de bucurie şi le-au dăruit pachete de Crăciun. Cadourile au fost distribuite în urma unui eveniment al organizaţiei, în cadrul căruia s-au strâns bani şi jucării. "Miercuri, rezidenții complexului au organizat o serbare de iarnă, iar după aceea "moșul OSUBB" şi-a făcut datoria şi a împărțit pachetele celor prezenţi. Acţiunea s-a încheiat cu un mini-concert de colinde susţinut de membrii organizaţiei", menţionează reprezentanţii OSUBB.

Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap se află pe strada Fabricii de Zahăr nr. 49-51 și are două componente, cea rezidențială și cea a centrului de recuperare. În cadrul componentei rezidențiale se oferă servicii specializate pentru copii care prezintă dizabilități și grad de handicap neuropsihic, găzduirea, recuperarea și reabilitarea personalizată, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și asigurarea asistenței. Centrul de recuperare este un centru de zi unde se oferă servicii de recuperare/reabilitare a copilului cu handicap neuropsihic și motor.

 

Comenteaza