Ghinion până la capăt pentru Marius Balo. Eliberat după 8 ani de închisoare în China, blocat în Shanghaiul intrat în lockdown

Ghinion până la capăt pentru Marius Balo. Eliberat după 8 ani de închisoare în China, blocat în Shanghaiul intrat în lockdown

Profesorul clujean Marius Balo urma să fie eliberat în 29 martie după ce a şi-a ispăşit întreaga pedeapsă, respectiv 8 ani de închisoare în China, pentru o presupusă fraudă de 80 de dolari. Însă nu poate reveni nici acum acasă din cauza lockdown-ului instituit în Shanghai din cauza unui focar de COVID-19. 

Datorită ignoranței și a nepăsării autorităților din România, clujeanul Marius Balo, absolvent al Seminarului Teologic Ortodox, întemnițat pentru 8 ani într-un penitenciar din China, a fost eliberat doar la executarea integrală a pedepsei, respectiv în 29 martie.

Deşi avea bilet de întoarecere acasă, Marius Balo nu poate reveni în ţară din cauza lockdown-ului instituit în Shanghai din cauza unui focar de COVID-19, zborul acestuia fiind anulat.

Balo ar fi fost cazat la un hotel din Shanghai de către ambasadorul  României în Republica Chineză şi ar urma ca în 5 aprilie să se poată repatria, scrie Clujust.

China a introdus cea mai extinsă carantină de la începutul pandemiei de COVID-19, scrie BBC. Shanghaiul va fi închis în două etape de-a lungul a nouă zile, în timp ce autoritățile testează populația de 25 de milioane de oameni a orașului.

Stabilit în China din 2010, Marius Balo a fost angajat ca expert străin în cadrul Grupului de Tehnologie și Educație XinDongFang (New Oriental) din Beijing, unde a ocupat funcția de trainer. Din 2013, el a ocupat postul de profesor la prestigioasa universitate Renmin University, de asemenea în Beijing.

În 28 martie 2014, Marius Balo a fost arestat pentru o presupusă infracțiune de fraudă contractuală. Procurorii au susținut că clujeanul a primit 80 de dolari de la cetățeni chinezi, fără să știe că suma provine din comiterea unei infracțiuni. În exact aceeași situație s-a aflat și un cetățean britanic, care primise aceeași sumă de bani, dar care a fost eliberat fără a petrece vreo zi în închisoare, datorită intervenției eficiente a Ambasadei Marii Britanii. 

Comenteaza