"Giugiuleli" în cabina mecanicului trenului în mers pe ruta Baia Mare - Cluj VIDEO

Pasagerii din trenul 4095 pe direcţia Baia-Mare - Cluj-Napoca au fost martorii unui flirt. Un mecanic de locomotivă din Cluj a cochetat cu o tânără, în cabina unui tren de 2 milioane de euro, cu 200 de pasageri.

Potrivit martorilor, flirtul s-a petrecut sâmbătă după-masa, în cabina locomotivei trenului 4095 care venea din Baia-Mare.

„Eu m-am urcat la Gherla şi am văzut-o pe domnişoară în cabina locomotivei, lângă mecanic. Ba îl giugiulea, ba fumau. La un moment dat, s-a descălţat de tocurile de 20 de centimetri şi, în timp ce trenul mergea, s-a lipit de scaunul mecanicului, se freca de el, efectiv. Nu am nimic împotriva iubirii, dar, totuşi, mecanicul a fost responsabil pentru vieţile călătorilor, inclusiv a mea", a relatat, pentru ZIUA de CLUJ, un pasager care a şi filmat scena.


Potrivit fişei postului, mecanicii de locomotivă pot permite accesul în cabina locomotivei doar personalului autorizat. Pentru călători, accesul în locomotiva trenului este interzis.

„În fişa postului atribuţiile mecanicilor sunt clare. În cabina locomotivei este permis accesul personalului cu drept de control, personalului de la infrastructură, care vine să verifice liniile - mai ales pe timp de vară, pentru că se curbează din cauza căldurii şi personalului cu drept de instruire. Pentru pasageri, accesul în cabina automotorului este interzis", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, Dan Pintea, reprezentantul Sindicatului Mecanicilor de Locomotivă Cluj. Un automotor Deziro, de tip Săgeata Albastră, are o capacitate de 198 de locuri. Martorii susţin că flirtul s-a petrecut în timp ce trenul - automotor Deziro, în valoare de 2 milioane de euro - era în mişcare. „Am văzut că şi fumau în cabină, pe lângă că se pupau. Pur şi simplu mecanicul era distras complet de la traseu!", a arătat sursa citată.

În replică, Pintea susţine că deşi fumatul e interzis în tren, potrivit legislaţiei în vigoare, mecanicii de locomotivă fumători pot beneficia de un tratament separat în cabina trenului. „În cabina de conducere se poate fuma", a spus Pintea.
Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, protagoniştii scenei ar fi un mecanic din depoul de la Jibou şi o ingineră de exploatare de la Dej. „De la noi nu era mecanicul, iar domnişoara cred că e o ingineră de exploatare de la Dej", au menţionat sursele citate.

La rândul lor, oficialii din Regionala CFR Călători Cluj au arătat că situaţia urmează să fie evaluată la Bucureşti. „Se va demara o anchetă internă pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, responsabilul cu presa la CFR Călători Cluj, Nicoleta Mălăescu. Reprezentanţii CFR Călători de la nivel naţional nu au putut fi contactaţi pentru o reacţie.

 

Vezi imaginile:

Etichete
Comenteaza