Giurgiu vrea să oprească violenţa pe stadioane: intri pe suprafaţa de joc, rişti închisoarea. Vezi proiectul

Giurgiu vrea să oprească violenţa pe stadioane: intri pe suprafaţa de joc, rişti închisoarea. Vezi proiectul
După ce un fotbalist de la Steaua a luat bătaie de la un suporter care a intrat pe terenul de joc, deputatul clujean Mircia Giurgiu vrea să oprească violenţa pe stadioane.

"Ultimele evenimente au demonstrat că legile nu sunt suficiente şi trebuie modificate pentru a le da putere şi chiar a demonstra că o competiţie sportivă trebuie să fie fair-play şi nu una violentă", arată Giurgiu într-un proiect de lege care ar urma să fie depus mâine în Parlament. Acesta urmăreşte modificarea Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

Printre modificările cerute de Giurgiu ar urma să fie şi faptul ca o unitate de jandarmi să fie pregătită să intervină unde este solicitată de echipa de pază a stadionului, pe durata desfăşurării competiţiei sportive. Jandarmii ar urma să fie amplasaţi, pentru eventuale intervenţii, în incinta stadionului.

Totodată, conform legii spectatorilor le este interzis să pătrundă sau să încerce pătrunderea în incinta bazei sportive, pe suprafaţa de joc, iar cine încalcă această regulă este pasibil de închisoare de la 6 luni la 4 ani. Mai mult, toţi cei care încalcă legea ar urma să fie chemaţi la Poliţie, pe durata desfăşurării competiţiilor, ulterior săvârşirii infracţiunii.

Comenteaza