Glamour în Parcul Central: Festivalul Transilvania Fashion aduce la Cluj nume mari din moda românească și invitați speciali din străinătate

Glamour în Parcul Central: Festivalul Transilvania Fashion aduce la Cluj nume mari din moda românească și invitați speciali din străinătate

Ediția 2022 a Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion – powered by Banca Transilvania va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 09-11 Septembrie 2022, sub egida European Fashion Council și FashionTV.

Festivalul Transilvania Fashion (FTF) este parte a unui ciclu de Gale dedicate prezentării și premierii excelenței în domeniul modei, pe care Asociația Culturală Pro Transilvania și Dr. Matei Miko, Președintele Festivalului, le organizează de peste 25 de ani.

Festivalul Transilvania Fashion a fost conceput să contribuie la amplificarea vizibilității creativității designerilor prezentați, pe vasta scenă Europeană, prin contribuția conjugată a mass media și a partenerilor din European Fashion Council și FashionTV. 

Pe catwalk-ul impresionant vor urca peste 80 de modele feminine și masculine care vor prezenta peste 45 de colecții ale designerilor invitați la ediția 2022 a Festivalului Transilvania Fashion.

Imaginat sub forma unui eveniment complex, conceptul propune o abordare plenară a Sistemului Modei din România - de la latura lui academică, de potențialitate, reprezentată de Academiile / Universitățile de profil prezente în cadrul Festivalului, până la aducerea împreună a multor designeri români consacrați, în dialog complex cu o componentă internațională impresionantă, dialogul Modei Românești cu Sistemul Internațional de profil fiind astfel stabilit și consolidat cu fiecare nouă ediție a evenimentului.

La ediția 2022 a FTF sunt invitați, într-o secțiune internațională consistentă, creativă și surprinzătoare, designeri din Ucraina, Italia, Olanda, Anglia, Republica Moldova și Bulgaria. Merită subliniat că Ukrainian Fashion Week își relochează Săptămâna Modei de la Kiev pe alte scene europene consacrate, designerii ucraineni fiind invitați de onoare la Cluj, în cadrul Festivalului Transilvania Fashion.

Secțiunea designerilor consacrați cuprinde în acest an nume sonore precum Cătălin Botezatu, Aleha Toncea, Tudor Halațiu, Claudia Rawlings (Londra), Kinga Varga sau Raluca Soare.

Secțiunea dedicată universităților de artă aduce în 2022 pe catwalk-ul FTF șapte centre academice cu tradiție în arta vestimentară din România, Ucraina și Republica Moldova: Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Arte București, Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte a Universității din Oradea, Facultatea de Design de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Facultatea de Design din cadrul Universității Tehnice din Chișinău (Republica Moldova) și Facultatea de Design a Universității Naționale de Tehnologii și Design din Kiev (Ucraina).

FTF 2022 va debuta, vineri seara, de la ora 20:00, cu o spectaculoasă colecție semnată de Cătălin Botezatu, într-un show care poartă amprenta unică a creatorului român.

Sâmbătă seara, la finalul celei de-a doua zile de Festival, va avea loc Gala Laureaților, în cadrul căreia vor fi decernate Premiile, Medaliile și Trofeele Galei, incluzând mult râvnitul Trofeu “Moda cum Laude“.

Evenimentul este prezentat de îndrăgita artistă Anca Țurcașiu, care, duminică, în ultima seară a Festivalului, va lăsa pentru câteva momente deoparte îndatoririle de gazdă și va urca pe catwalk într-o rochie din flori naturale, creația a designerului floral Florina Bogdan.

Locul devenit deja tradițional de desfășurare a Festivalului este Esplanada Centrului de Cultură Urbană din Parcul Central din Cluj-Napoca, care se va transforma într-o platformă de celebrare a modei datorită unei logistici impresionante de catwalk, sunet, lumină și ecrane LED, într-un superb amfiteatru în aer liber, străjuit de impunătoarea clădire a Cazinoului și de istorica Fântană Arteziană amenajate în 1897, inspirate de clădirile celebrului Palat Sanssouci de la Potsdam.

În toate cele trei zile ale ale Festivalului, un studio foto special amenajat va fi pus la dispoziția fotografilor pentru ședințe foto cu modelele și creațiile prezentate pe catwalk.

Echipa de organizare este formată din Dr. Matei Miko - Președinte și Producător General al Festivalului Transilvania Fashion, Alin Gălățescu - Art Director FTF, Anca Elena Bălan - Producător Asociat FTF, Președinte al Asociației Romanian Fashion Council și Președinte Executiv European Fashion Council, Mirela Presecan Tiberi - Producător Executiv FTF, Diana Loșonți - Producător Executiv FTF și Victoria Pop – Producător Asociat FTF.

Accesul la FTF 2022 este liber, în limita locurilor disponibile.

Festivalul Transilvania Fashion – powered by Banca Transilvania este organizat de Asociația Culturală Pro Transilvania, Transilvania Fashion, FashionTV și European Fashion Council cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Centrului de Cultură Urbană Cluj-Napoca, al Visit Cluj și al Consiliului Județean Cluj și este susținut de NTT DATA România.

loading...
Comenteaza