Google dezvoltă un nou concept: maşina care se conduce singură

Google dezvoltă un nou concept: maşina care se conduce singură
"Este o imperfecţiune că maşina a fost inventată înaintea computerului", este de părere Eric Schmidt, CEO Google. Ideea de la care a pornit proiectul este că roboţii reacţionează mai rapid decât oamenii.
Google se implică în modul cum vom călători în viitor, iar soluţia pe care o testează este maşina inteligentă. Ce înseamnă asta? O maşină care cunoaşte limitele de viteză, hărţile rutiere şi uzanţele din trafic, scrie Sebastian Thrun, şeful de proiect din partea Google, pe blogul corporaţiei. Automobilele folosesc camere video, senzori şi laser pentru a detecta alte maşini participante la trafic.

Credeaţi că e doar un concept virtual? Maşinile inteligente au fost deja testate. Şapte maşini au parcurs în total aproape 2.000 de kilometri, fără ca volanul să fie atins de mâinile vreunui om, relatează New York Times.

Potrivit celor de la Google, scopul proiectului este de a "preveni accidentele, de a oferi oamenilor mai mult timp liber şi de a reduce emisiile de carbon", spune Sebastian Thrun.
Comenteaza