Google sărbătorește Ziua Națională a României

Google sărbătorește Ziua Națională a României
| Foto: Google

Google ”poartă” azi drapelul României și anunță că doodle-ul anual din această zi este dedicat sărbătoririi Marii Uniri din România.

”Această sărbătoare comemorează unificarea mai multor grupuri etnice diferite sub un singur steag. În această zi din 1918, Adunarea Națională de la Alba Iulia a votat în unanimitate în favoarea unei mai mari uniri între Transilvania, Basarabia, Bucovina și Regatul României.

Drept urmare, țara a fost recunoscută oficial de comunitatea internațională și binevenită pe scena mondială. Dimensiunea teritorială a României aproape sa dublat, iar populația sa a crescut cu 10 milioane.

Prima sărbătoare de la Alba Iulia a marcat sfârșitul anilor de luptă pentru autodeterminare și a insuflat un sentiment de identitate și unitate în rândul diverșilor săi rezidenți.

De Ziua Marii Uniri, românii participă la parade militare, spectacole muzicale și de dans, piese de teatru istorice și ceremonii de ridicare a drapelului în toată țara. Culorile albastru, galben și roșu ale drapelului național al României - precum cel care flutură doodle-ul de astăzi (1 decembrie) - reprezintă libertatea, dreptatea și fraternitatea.

Ziua Marii Uniri acționează ca un simbol al moștenirii lor comune și al spiritului colectiv, amintindu-le de istoria bogată a țării lor și de importanța unității în perioadele de provocare”, scrie Google. 

Comenteaza