Gore a invocat legitima apărare. Rămâne după gratii

Gore a invocat legitima apărare. Rămâne după gratii
Curtea de Apel îl lasă pe “cuţitar” încă 30 de zile în închisoare, după ce i-a respins recursul.

Celebrul interlop al Clujului, Marius David, zis Gore, nu a reuşit să impresioneze instanţa de recurs care a judecat posibilitatea cercetării acestuia în stare de libertate pentru fapta de a-l fi atacat cu cuţitul pe un brancardier de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) Cluj. Gore a susţinut că s-a aflat în legitimă apărare şi că supraforţe malefice l-au forţat la violenţă.

"Cu câteva zile înainte am fost de mai multe ori la poliţie pentru că simţeam că sunt drogat împotriva voinţei mele. Cele întâmplate mi se par dintr-un film, nu îmi imaginez că aş putea să-i fac rău unui om pe care nu-l cunosc. Incidentul s-a petrecut împotriva voinţei mele, regret cele întâmplate", a spus Gore în faţa judecătorilor. El a insistat asupra faptului că nu şi-ar fi dat seama ce face. "Nu-mi vine să cred că eu am făcut acele lucruri", a spus el. "Sunt nevinovat, Satana mi-a întins o cursă să comit faptele", a adăugat acesta. Apărătorul său i-a ţinut isonul, arătând în pledoarie că Gore ar fi trăit în acele clipe într-o realitate paralelă, din pricina substanţelor chimice pe care le ingerase (se presupune că ar fi consumat etnobotanice înainte de accesul violent - n. red.) şi că, în realitatea lui, viaţa sa şi a soţiei sale erau ameninţate. "Inculpatul a avut certitudinea că soţia sa a fost omorâtă şi că el urmează. Se afla în legitimă apărare", a spus avocatul.

Gore s-a prezentat în noaptea de 8/9 august, în jurul orei 02:00, la UPU Cluj, unde a cerut îngrijiri medicale şi a avut un comportament violent. Marius David a reuşit să înjunghie un asistent, după care a dispărut de la faţa locului. Gore a fost căutat de "mascaţi" şi găsit în curtea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, ulterior fiind arestat pentru tentativă de omor. Brancardierul înjunghiat are 35 de ani, rana a fost superficială şi nu a dorit să depună plângere împotriva interlopului.

 

 

Comenteaza