Gore ar putea scăpa de acuzaţia de tentativă de omor VIDEO

Gore ar putea scăpa de acuzaţia de tentativă de omor VIDEO
Interlopul Gore, cercetat pentru că a înjunghiat un brancardier de la Unitatea de Primire Urgenţe, ar putea scăpa de acuzaţia de tentativă de omor. Avocaţii acestuia au obţinut un raport medico-legal din care rezultă că brancardierului nu i-a fost pusă viaţa în pericol. Pe baza acestui act, apărătorii vor cere schimbarea încadrării juridice în vătămare corporală, o infracţiune mai puţin gravă şi pedepsită mult mai blând.

Raportul de expertiză medico-legală emis de IML Cluj arată că leziunile produse brancardierului au necesitat între 55 şi 58 de zile de îngrijiri medicale, dar că acestea nu i-au pus în pericol viaţa. În aceste condiţii, avocaţii lui Gore au cerut schimbarea acuzaţiei de tentativă de omor adusă clientului lor.

"Ar fi o vătămare corporală şi atunci sigur că şi pedeapsa ar fi mai mică şi raportat la faptul că pentru vătămare corporală se poate împăca cu partea vătămată", spune avocatul Monica Dairatani.

Interlopului i-a fost făcută şi o expertiză psihiatrică, iar primele concluzii arată că acesta a avut discernământ atunci când l-a atacat pe brancardier. Chiar şi în aceste condiţii, apărătorii lui Gore susţin că vina pentru cele petrecute nu este doar a acestuia.

"Atât timp cât înainte cu trei zile el se ducea la spitale şi spunea că îi sub influenţa unor substanţe toxice, că nu ştie de unde şi nu s-a luat atitudine. Sistemul din România este de vină, pentru că când se duce o persoană la spital care arată că nu-i în deplinătatea facultăţilor mintale, ar trebui să se ia atitudine şi să îl interneze pentru o noapte, două", arată avocatul.

Gore a fost adus astăzi, din nou, în faţa magistraţilor Tribunalului Cluj, care au judecat cererea procurorilor de a-i prelungi arestul preventiv. O decizie în acest sens va fi luată, cel mai probabil, mâine dimineaţă.

Comenteaza