Gravuri Rembrandt, expuse la un festival din Transilvania

Gravuri Rembrandt, expuse la un festival din Transilvania
Gravurile, realizate după matriţele marelui pictor Rembrandt, vor fi expuse în satul Criţ, în cadrul celui mai mare festival al culturii săseşti din Transilvania.

Expoziţia "Rembrandt în Haferland", care cuprinde 57 de gravuri realizate după matriţele lui Rembrandt, va fi inclusă în circuitul festivalului Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săseşti din Transilvania, care va avea loc în satul Criţ (Braşov), în perioada 10-15 august.

Proprietarul colecţiei de lucrări Rembrandt, Thomas Emmerling, a mai expus lucrările şi în alte muzee, printre care şi în Cluj, însă este prima dată când expoziţia ajunge într-o fostă casă parohială, la Casa Kraus din Criţ.

„Parcursul festivalului Săptămâna Haferland şi eforturile fundaţiei Michael Schmidt de a promova cât mai multe sate din zona săsească m-au impresionat, astfel că mi-am dorit să contribui pentru ca lumea să vină în zonă şi să vadă frumuseţea locurilor, dar şi a tradiţiilor. Sunt sigur că cea mai completă expoziţie de gravuri după Rembrandt va atrage vizitatorii în Haferland şi sper să mă întâlnesc cu cât mai mulţi dintreaceştia la festivalul Haferland", a spus proprietarul colecţiei.

Cea de-a patra ediţie a Săptămânii Haferland va include localităţile Fişer, Rupea, Saschiz, Viscri, Roadeş, Criţ, Cloaşterf şi Meşendorf. În cadrul festivalului, turiştii români şi străini vor putea să asiste la degustări de produse locale, concerte de muzică clasică şi concerte gospel în bisericile fortificate, la balul tradiţional săsesc, dar şi la demonstraţii de meşteşuguri, relatează mediafax.ro.

Expoziţia "Rembrandt în Haferland" completează seria activităţilor culturale din perioada festivalului şi va fi disponibilă publicului până la finalul lunii august, în intervalul 09:00- 20:00, la Casa Kraus din Criţ.

Preţul unui bilet de intrare este de 12 lei.

 

 

 

Comenteaza