Grecia a făcut anunțul! Când dă startul sezonului 2021 și în ce condiții acceptă turiști străini

Grecia a făcut anunțul! Când dă startul sezonului 2021 și în ce condiții acceptă turiști străini

Ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, transmis că Grecia este pregătită cu un protocol sanitar complet pentru vara 2021 şi că intenţionează să-şi deschidă sezonul turistic de vară la jumătatea lunii mai.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au un test negativ sau au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus vor putea vizita Grecia în această vară, a declarat marţi ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

''Grecia este pregătită cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021'' şi intenţionează să-şi deschidă la jumătatea lunii mai sezonul turistic de vară, a spus oficialul grec, într-un mesaj transmis de la Atena pentru Târgul de Turism de la Berlin (ITB Berlin).

''Turiştii sunt bineveniţi dacă înaintea călătoriei au fost vaccinaţi, ori au anticorpi, ori au fost testaţi negativ'' pentru COVID-19, a precizat ministrul grec. Totuşi, turiştii vor fi supuşi unor teste aleatorii, a adăugat Harry Theocharis.

Ministrul a mai spus că, odată ce în Grecia se va încheia vaccinarea persoanelor vulnerabile, vor avea prioritate la vaccinare angajații din domeniul ospitalității şi, în plus, în rândul acestora vor fi efectuate testări frecvente.

Comisia Europeană a anunţat că va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană, care va include şi o propunere privind ''paşapoartele verzi digitale''. Dacă va fi instituit, acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza