Grevă generală la Poşta Română. Angajaţi de la Bucureşti, trimişi la Cluj să-i înlocuiască pe cei care protestează

Grevă generală la Poşta Română. Angajaţi de la Bucureşti, trimişi la Cluj să-i înlocuiască pe cei care protestează
| Foto: Jurnalul.ro

Sindicatul Lucrătorilor Poştali, care a declanşat de luni greva generală, acuză compania că face presiuni asupra greviştillor, trimiţând angajaţi de la Bucureşti la hub-ul logistic de la Cluj pentru a-i înlocui pe cei care protestează.

Sindicatul afirmă că 18.000 dintre cei peste 21.000 de angajaţi ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcţia pe care se află, indiferent de responsabilităţi şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie, aceasta fiind motivul nemulţumirii. Sindicaliştii cer creşterea cu 400 lei net a salariilor angajaţilor şi creşterea sporului de loialitate. Sindicatul îşi exprima disponibilitatea de a negocia şi pe perioada de desfăşurare a grevei. La rândul lor, reprezentanţii companiei consideră că că escaladarea conflictului de muncă şi dau asigurări că pensiile vor fi distribuite la termen, în pofida protestului.

”Blocul Naţional Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, raportează primele presiuni care se fac asupra lucrătorilor poştali, membri de sindicat ai SLPR, care îşi doresc să intre în grevă”, susţin sindicaliştii, prezentând imagini despre care afirmă că au fost filmate în această noapte în HUB-ul Logistic şi Curierat Regional Cluj al Poştei Române. 
 
Sindicatul susţine că în imagini apar 13 angajaţi ai Poştei Române, trimişi de la Bucureşti, să-i înlocuiască pe cei care au intrat în grevă luni în HUB-ul Logistic şi Curierat Regional Cluj. ”În urma acestei decizii, lucrătorii poştali din HUB-ul Logistic şi Curierat Regional Cluj au protestat şi au cerut ca aceştia să părăsească incinta HUB-ului, nefiind angajaţi ai acestei filiale a Poştei Române”, precizează sindicatul.

Compania Naţională „Poşta Română” a transmis duminică, într-un comunicat, că a pus la dispoziţia salariaţilor toate posibilităţile financiare ale Companiei pentru evitarea acestui conflict colectiv de muncă.

Compania Naţională „Poşta Română” precizează că majoritatea covârşitoare, peste 80% dintre salariaţi, îşi va îndeplini atribuţiile de serviciu cu profesionalism, ca şi până acum! La conflictul colectiv de muncă au aderat, în scris, aproximativ 20% din angajaţii Companiei.

 

Comenteaza