Grevă în câteva aeroporturi din Germania. Zboruri anulate sau întârziate

Grevă în câteva aeroporturi din Germania. Zboruri anulate sau întârziate
Personalul de la sol din patru aeroporturi din Germania a intrat, miercuri dimineaţa, în grevă la cererea sindicatului care-i reprezintă. Peste 130 de zboruri au foat anulate, iar altele au înregistrat întârzieri.

În urma grevei declanşate miercuri pe aeroporturile germane, peste 130 de zboruri au fost anulate pe cele două aeroporturi din Berlin, în timp ce pe aeroporturile din Hamburg și Stuttgrat s-au înregistrat întârzieri considerabile, informează AP.

Sindicatul Verdi a cerut membrilor săi de la aeroporturile Tegel și Schoenefeld din Berlin să înceteze lucrul timp de șase ore, începând cu ora locală 5:00 a.m. (04:00 GMT). Autoritățile aeroportuare au anunțat că 112 zboruri au fost anulate pe aeroportul Tegel și 22 pe aeroportul Schoenefeld, relatează Agerpres.

Activitatea companiilor aeriene germane Lufthansa, Air Berlin, Germanwings și Eurowings a fost afectată de apelul la grevă care a fost urmat de aproximativ 400 de angajați de la aeroportul Tegel și aproximativ 150 de la Schonefeld.

Mai multe zboruri de pe aeroportul din Stuttgart au fost anulate sau înregistrează întârzieri. Pe aeroportul din Hamburg, greva a început la ora 4:00, dar, deocamdată, nu este clar câți angajați au răspuns la apelul la grevă și nici cum a fost afectat traficul aerian.

Sindicatul Verdi cere salarii mai mari și condiții mai bune de lucru pentru cei 2.000 de membri ai săi de la aeroporturile din Germania.

Comenteaza