Grevă spontană la Fujikura

Grevă spontană la Fujikura
Deşi reprezentanţii fabricii Fujikura, din Parcul Industrial Dej, vor să angajeze 800 de persoane până la finalul anului, 300 dintre actualii angajaţi sunt în grevă spontană. Oamenii au nemulţumiri legate de salarii.

După ce și-au spus nemulțumirile în fața directorului Fujikura Automotive, muncitorii s-au întors în fabrică, însă doar o parte au reluat lucrul.

Tot azi, la Primăria Dej, cei de la Fujikura au așteptat doritori de angajare în fabrica din Dej, însă la interviurile de angajare nu s-au prezentat decât o mână de oameni. Fujikura a anunțat recent că vrea să-și extindă capacitatea de producție și să angajeze până la finalul acestui an încă 800 de persoane.

"Noi vrem ca în cel mult două luni și jumătate să angajam cel puțin 500 de persoane. De aceea am cerut să discutăm cu angajații ca să ne ajute să recrutăm personal. Cu această ocazie, angajații au profitat de moment pentru a ne transmite situațiile neplăcute în care se găsesc", a declarat Mike Câmpan, directorul Fujikura Automotive, citată de someseanul.ro 

În acest moment, oferta de angajare a fabricii Fujikura Dej cuprinde posturi de muncitori necalificați care vor beneficia de un salariu de încadrare de 850 de lei. La acesta se adaugă sporurile de noapte, tichetele de masă și o primă de prezență la muncă de 45 de lei (dacă muncitorul nu absentează în luna respectivă).

 

Comenteaza