Greva Tarom afectează şi Clujul. Auf Wiedersehen, Viena!

Greva Tarom afectează şi Clujul. Auf Wiedersehen, Viena!
Mai multe zboruri de pe Aeroportul internaţional din Cluj au fost anulate luni, din cauza grevei Tarom.

Greva piloţilor de la aeronavele Airbus ale companiei Tarom a afectat şi Aeroportul internaţional din Cluj. Astfel, cursele dinspre şi spre Viena au fost anulate. Cei care au dorit să zboare spre capitala Austriei au fost dezamăgiţi şi s-au văzut nevoiţi să îşi schimbe planurile. De asemenea, zborul spre Otopeni a plecat cu întârziere.

"Zborul trebuia să plece la 9:35 şi a decolat cu două ore întârziere. Sperăm să se revină cât mai repede la normal. Aeroportul funcţionează normal, dar îi sfătuim pe pasageri să ţină legătura cu compania Tarom pentru a nu avea parte de neplăceri", a spus David Ciceo, directorul aeroportului clujean.

Potrivit website-ului aeroportului, şi cursele de seară spre şi dinspre Otopeni au fost anulate.

Cei care au recurs la protestul spontan se plâng, printre altele, de faptul că piloții TAROM primesc un salariu fix, după care sunt plătiți cu diurne pentru cursele externe, astfel că toți își doresc să zboare în afara granițelor. Salariile piloților TAROM sunt cele mai mici din Europa, aceștia câștigând cu aproximativ 50% mai puțin. Mai mult, în condițiile în care în ultima vreme a scăzut numărul curselor externe, și veniturile piloților au avut de suferit: Airbus-urile au ajuns să aibă mai puține curse externe decât Boeing-urile.

Etichete
Comenteaza