Gripa face ravagii la Cluj; mii de clujeni infectaţi în ultimele trei săptămâni VIDEO

Gripa face ravagii la Cluj; mii de clujeni infectaţi în ultimele trei săptămâni VIDEO
Vremea capricioasă de la începutul acestei primăveri face victime. Peste 8.600 de viroze respiratorii au fost înregistrate numai în ultimele trei săptămâni, dar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică cred că numărul real este triplu.

Simptomele virozelor sunt nasul înfundat, tusea, starea generală proastă şi febra de până la 39 de grade Celsius. Medicii spun că, în astfel de situaţii, cel mai important este să ne izolăm pentru a nu răspândi virusul.

"A început să crească numărul de viroze, pneumonii în special, din cauza vremii de tranziţie", spune medicul de familie Emiliana Costiug.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate spun că în luna martie a fost o adevărată avalanşă de viroze şi pneumonii. Ei cred că numai o mică parte dintre bolnavi s-au prezentat la medic.

"În urmă cu două săptămâni s-au înregistrat 3.132 de infecţii respiratorii acute, iar în săptămâna precedentă s-au înregistrat doar 2.581 de infecţii acute de căi respiratorii", spune şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Cluj, Dorina Duma.

Reprezentanţii DSP spun că la Cluj-Napoca s-au înregistrat şi cazuri de gripă sezonieră, însă numărul acestora nu trece de 40.

Reporter: Ana Maria Nedelea
Imagine: Dan Florin

Comenteaza