Grup specializat în furtul de centrale termice, deconspirat în plină acţiune. Poliţiştii au recuperat, printre altele, un autoturism sustras din Italia VIDEO

Grup specializat în furtul de centrale termice, deconspirat în plină acţiune. Poliţiştii au recuperat, printre altele, un autoturism sustras din Italia VIDEO
Trei bărbaţi bănuiţi de spargerea unor locuinţe din municipiului Cluj-Napoca au fost reţinuţi de poliţişti în urma unui flagrant organizat joia trecută. Cu acest prilej au fost recuperate bunuri în valoare de 20.000 de lei şi un autoturism furat din Italia.

În ziua menţionată, în jurul orei 20:30, cei trei spărgători s-au deplasat cu două autoturisme pe strada Edgar Quinet, unde au pătruns fără drept într-un imobil. După câteva ore ei au părăsit locuinţa, însă nu înainte de a-şi însuşi mai multe centrale termice şi scule electrice, pe care le-au încărcat într-una dintre maşini şi au plecat.

Poliţiştii au pornit în urmărirea lor, cei trei fiind opriți și imobilizaţi pe strada Negoiu. În urma controlului autovehiculelor, au fost găsite opt centrale termice şi mai multe scule electrice, bunuri sustrase din imobil, în valoare de circa 20.000 de lei, însă

În urma verificărilor, s-a stabilit că unul dintre şoferi nu deţinea permis de conducere, în sarcina acestuia fiind reţinute alte două fapte, respectiv un furt de bicicletă comis în noaptea de 26/27 august şi furtul unui autoturism din Italia, faptă care ar fi fost săvârşită în 8 august.

"Autoturismul în cauză, în valoare de circa 10.000 de euro, a fost identificat de către poliţiştii de investigaţii criminale şi indisponibilizat. În urma prezentării bărbaţilor în faţa magistraţilor, faţă de doi dintre aceştia a fost dispusă măsura arestului preventiv, iar faţă de unul s-a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Comenteaza