Grupare de hoţi, descructurată cu ajutorul mascaţilor. Nu s-au lăsat uşor

Grupare de hoţi, descructurată cu ajutorul mascaţilor. Nu s-au lăsat uşor
Şase tineri bănuiţi de comiterea a 13 furturi au fost depistaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore de către poliţiştii clujeni.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie - mai, în cursul nopţii, tinerii ar fi pătruns prin efracţie în 13 anexe gospodăreşti. Din interior, aceştia şi-ar fi însuşit unelte şi alte bunuri, creând o pagubă totală de aproximativ 8.000 de lei.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au depistat persoanele cărora tinerii le-ar fi înstrăinat bunurile în vederea comercializării, recuperând circa 90% din prejudiciul cauzat.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, din Câmpia Turzii, nu s-au lăsat prinşi cu una cu două şi au devenit recalcitranţi, astfel că pentru a fi arestarea lor a fost nevoie de intervenţia luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei Clujene. Mai apoi, bărbaţii au fost transportaţi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj pentru a fi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj.

"La data de 28 mai, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au depistat şi reţinut pentru 24 de ore şase bărbaţi bănuiţi de comiterea a 13 infracţiuni de furt calificat. La data de 29 mai, faţă de persoanele în cauză instanţa competentă a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile", au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Comenteaza