Grupul de Investigaţii Politice a sesizat oficial CNATDCU în legătură cu teza de doctorat a Codruţei Kovesi

Grupul de Investigaţii Politice a sesizat oficial CNATDCU în legătură cu teza de doctorat a Codruţei Kovesi
Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a anunţat că a sesizat oficial Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.

"Am depus peste o sută de pagini din lucrarea de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi identificate de softul antiplagiat iThenticate, împreună cu dovezile plagiatului", au anunţat reprezentanţii Grupului de Investigaţii Politice (GIP) pe site-ul propriu.

Avocatul Gheorghe Mateuţ a declarat, miercuri seară, că în opinia sa, teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi este una valoroasă, acesta apreciind în raportul pe care l-a semnat că nu este vorba de un plagiat.

Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În urma autodenunţului a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual. În replică, procurorul şef DNA a anunţat că nu a plagiat.

 

Comenteaza