Guetta: "Vreau să mă întorc! România, te iubesc!" FOTO/VIDEO

Guetta:
"Wow, România! Nu mi-am imaginat că o să fie atât de multă lume aici!" a spus celebrul DJ și producător francez de muzică house David Guetta în deschiderea show-ului său, de azi noapte, de pe Cluj Arena. Guetta a avut dificila sarcină de a pune punct primei ediții Untold.

A vrut să o facă cât mai electrizant cu putință și a reușit. O confirmă cei peste 60.000 de festivalieri care au stat în priză pe tot parcursul celor 2 ore de mix-uri. I-a hipnotizat: i-a făcut să aplaude, să sară, să dialogheze cu ei în versuri și chiar prin onomatopee și să cânte la unison. De la Nancy Sinatra, la Rihanna și Nicki Minaj.

Chiar dacă a mai fost de două ori în România, Guetta a rămas impresionat de ce a văzut la Cluj: "Hai, România! Sari! Bate din palme! Amazing! Ai ai ai!". Ba a făcut și o glumă: "Am auzit că în România sunt 7 fete la 3 băieți. E devărat? Hai să vă auzim!".

Au fost fani care s-au plâns că show-ul francezului a fost prea scurt sau că acesta a preferat să remixeze prea multe piese cunoscute aparținând altor artiști, când creațiile proprii nu ar fi dezamăgit. Unii sunt de părere că a ales să facă acest lucru pentru că nu știa la ce să se aștepte de la festival. Dar show-ul s-a încheiat cu un impresionat foc de artificii și o promisiune: "România! Vă mulțumesc că ați venit la show! Îmi place foarte foarte mult, vreau să mă întorc! România, te iubesc".

Replica din partea organizatorilor a venit scurt, în timp ce publicul se îndrepta spre ieșite: "Untold 2016!"

Inițial fiind DJ în cluburi de noapte în anii '80 și '90, Guetta a fondat Gum Productions și şi-a lansat în 2001 primul său album, Just a Little More Love, în 2001. Mai târziu, Guetta a lansat albumurile Guetta Blaster (2004) și Pop Life (2007).

Din albumul său din 2009, One Love care include hit-urile "When The Love Takes Over" (împreună cu Kelly Rowland), "Gettin' Over You" (împreună cu Chris Willis, Fergie & LMFAO) și "Sexy Bitch" (împreună cu Akon), cel din urmă hit a ajuns în top 5 SUA, iar toate cele 3 piese au ajuns #1 în UK.

El a lucrat cu o varietate de artiști dintre care și Britney Spears, Akon, Chris Willis, Kelly Rowland, Lil' Wayne, Kelis, Madonna, Kid Cudi, Estelle, Fergie, Amy Palmer,K'naan, will.i.am, LMFAO, Dane Bowers, Flo Rida și Shakira.

David Guetta a vândut peste 6 milioane de albume și 15 milioane de single-uri în lumea întreagă. În 2011 Guetta a fost votat DJ-ul #1 în sondajul 'DJ Mag Top 100 DJs'. În 2013, Billboard a clasificat cântecul său "When Love Takes Over" ca fiind colaborarea numărul #1 în dance-pop din toate timpurile.

Anca Mureșan/Teodora Demian

Comenteaza