Gunoaiele aruncate de clujeni în toaletă înfundă canalizarea. Compania de Apă s-a săturat: cum încearcă să-i educe

Gunoaiele aruncate de clujeni în toaletă înfundă canalizarea. Compania de Apă s-a săturat: cum încearcă să-i educe
Sătui de ce găsesc în canalizarea clujului, angajaţii Companiei de Apă "Someş" încearcă să-i educe pe clujeni să nu arunce toate gunoaiele în toaletă. CAS-SA găseşte cârpe, flacoane sau ştergare de hârtie greu degradabile. Multe se opresc în grătarul de protecţie din Floreşti. Afişe vor fi amplasate la intrarea în blocuri, iar facturile vor veni, de acum, cu fluturaşi care atrag atenţia asupra gunoaielor din canalizare.

"Am găsit în principal cârpe, pet-uri și ștergare de hârtie greu degradabile în apă, au fost scoase de personalul nostru de la grătarul de protecție a stației de pompare ape uzate de pe strada Florilor din Florești", explică purtătorul de cuvânt al CAS-SA, Lucian Croitoru.

Momentul ales pentru amplificarea campaniei "Toaleta nu este tomberon" nu este întâmplător. "O dată cu apropierea sesonului de iarnă, se amplifică enorm problemele de funcționare a canalizării, în particular dinspre zonă rurală din amonte de Cluj - Napoca (Florești, Gilău etc), prin înfundarea acestei canalizări în principal cu seu anumal, rezultat din tăierile de porci", explică Croitoru.

Comenteaza