Gunoaiele sunt la ele acasă pe Someş. Ce deşeuri s-au strâns în ultimele zile FOTO

Gunoaiele sunt la ele acasă pe Someş. Ce deşeuri s-au strâns în ultimele zile FOTO
Malul Someşului este considerat de mulţi clujeni drept o groapă de gunoi, motiv pentru care nu au nicio jenă în a-şi depozita deşeurile unde vor. În primele zile a campaniei de igienizare derulate de Administrația Bazinală de Apă Someș Tisa s-au găsit fel de fel de obiecte aruncate în apă.

Deşi igienizarea râului, pe tronsonul care traversează municipiul Cluj-Napoca, a început abia în 18 mai şi se deşfăşoară până spre sfârşitul lunii, în 29 mai, cei care s-au dus să strângă după cetăţenii care au decis să-şi arunce mizeria în apele Someşului au găsit deja mormane întregi de deşeuri. 

Printre obiectele descoperite se regăsesc de la banalele PET-uri, resturile de ambalaje şi pungile de plastic, până la haine vechi, încălţăminte şi chiar şi o păpuşă. 

"În ciuda eforturilor de întreținere a unor standarde de curățenie adecvate, nivelul acestora a rămas nemulțumitor, după cum media a semnalat în repetate rânduri. De aceea au fost alocate resurse umane și logistice necesare unei campanii de igienizare cuprinzătoare, la finele căreia cetățenii orașului să fie beneficiarii unui râu cu ape curate", au afirmat reprezentanţii ABAST.

Pe parcursul derulării campaniei, autoritățile administrației comunitare, organizaţiile nonguvernamentale de profil şi toți cetățenii municipiului sunt chemaţi să se asocieze în eforturile lor de menținere a unor standarde civilizate de tratare și întreținere a râului, ca factor esențial pentru viață și sănătatea orașului.

 

Comenteaza