Hacker român, condamnat la trei ani de închisoare în SUA

Hacker român, condamnat la trei ani de închisoare în SUA
Românul va sta după gratii, fiind condamnat că a orchestrat o schemă prin care a furat date de identificare, inclusiv informații financiare și amprente, de la companii din Statele Unite.

Mircea-Ilie Ispășoiu, 31 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, a pledat vinovat anterior în fața unei instanțe din Newark la acuzațiile de fraudă informatică și furt de identitate în formă agravată.

Ispășoiu, care a lucrat ca administrator de sistem la o mare instituție financiară din România din august 2011 până în februarie 2014, a spart rețelele de calculatoare ale unor retaileri, firme de securitate, clinici medicale și persoane private, furând nume de utilizator și parole, informații personale de identificare, dar și date de carduri de credit și de debit, conform procurorilor, relatează agerpres.ro.

Hackerul a atacat de asemenea sistemele unei mari companii de securitate, care desfășura verificări ale istoricului persoanelor care aplicau pentru un job. Ispășoiu a sustras astfel informații despre aplicanți, inclusiv amprentele lor.

Pe lângă pedeaspa cu închisoarea, românul va trebui să plătească şi o amendă de peste 900 de mii de dolari. Hackerul a fost arestat în 2014 şi extrădat în Statele Unite în 2015.

Comenteaza