Haos în Cluj. Centrul este paralizat

Haos în Cluj. Centrul este paralizat
La doar o zi de la începere, lucrările de modernizare a Podului Horea au şi paralizat circulaţia spre gară. Traficul este blocat, iar şoferii sunt profund nemulţumiţi de situaţia creată.

Lucrările de modernizare a Podului Horea au început, aşa cum a fost anunţat, încă de ieri de la amiază. Momentan, se lucrează pe un singur sens de circulaţie, cel dinspre centru spre gară, circulaţia în această direcţie fiind restricţionată. Singurele autovehicule care au acces în zonă sunt tramvaiele, autobuzele şi maşinile de intervenţie.

Şoferii care vin dinspre Piaţa Mihai Viteazul nu mai pot vira la dreapta înspre strada Horea, ci sunt redirecţionaţi de către agenţii de trafic înspre Hotelul Napoca. Pentru a ajunge la gară, ei trebuie să coboare pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Cluj.

Nici cei care vin dinspre strada George Bariţiu sau Regele Ferdinand nu se pot îndrepta spre Horea, fiind obligaţi să o ia înspre Piaţa Mihai Viteazul, accesul către gară făcându-se pe podul Traian.

Locuitorii din zonă anticipau că traficul va fi dezastruos şi haotic. "O să fie dezastru, dezastru o să fie, pentru că în momentul în care se închide o stradă din Cluj, se blochează toată circulaţia. Noroc de cei care stau în centru, că nu trebuie să meargă mult cu maşina", spunea un domn care trecea pe podul respectiv. Un altul a avut o părere şi mai tranşantă: "Haos o să fie, dacă se închide circulaţia pe aici o să fie haos total pe aici".

Predicţiile lor s-au transformat în realitate. După cum spune un reprezentant al Antreprizei de Reparaţii şi Construcţii, care supraveghează lucrările, şoferii sunt profund deranjaţi de situaţia creată: "Păi normal că-s nemulţumiţi, vor să o ia la dreapta spre gară şi nu-i lasă, trebuie să meargă tot înainte, spre Napoca".

"E criminal ce se întâmplă. Nu trec bine de o trecere că trebuie să mă opresc din nou, s-a blocat tot traficul", spune unul dintre şoferii aflaţi în trafic.

Unul dintre poliţiştii însărcinaţi cu dirijarea traficului din zonă susţine însă că situaţia este sub control: "Au fost dimineaţă la prima oră ceva probleme, dar acum s-a mai reglat un pic traficul, nu mai e aglomeraţie".

10 minute mai târziu, în jurul orei 10:15, afirmaţia sa este infirmată. Din cauza restricţiilor de circulaţie aplicate în zonă, de pe strada Regele Ferdinand şi până pe Podul Traian se circulă bară la bară, şoferii fiind nevoiţi să aştepte minute bune pentru a putea pleca din zonă. Pe lângă asta, în intersecţia dintre Regele Ferdinand şi Horea se creează în mod constant ambuteiaje.

De altfel, nu toată lumea a aflat de începerea lucrărilor. Un grup de motociclişti aflaţi în zonă au încercat să intre pe str. Horea, însă au fost opriţi de agentul de poliţie din zonă, care i-a redirecţionat.

În această situaţie s-a aflat şi o tânără biciclistă, care aştepta semnalul poliţistului pentru a trece de intersecţia dintre Regele Ferdinand şi George Bariţiu. Nu ştia cauzele aglomeraţiei şi nici cât o să ţină lucrările, însă, în momentul în care a aflat, a avut o reacţie foarte puternică. "Atât ţin? E foarte nasol, o să fie groaznic, e blocat totul şi vă daţi seama că la un moment dat se îmbibă toţi aicea la mijloc", a spus ea.

Un alt tânăr este nemulţumit de ruta ocolitoare propusă: "O să fie destul de complicat cu traficul, am înţeles că o să trebuiască să mergem pe podul celălalt, care oricum e stricat, plus că şi lucrările ţin foarte mult".

Nici taximetriştii nu sunt mai mulţumiţi de situaţie, însă, la ei kilometri în plus înseamnă şi bani în plus: "Încă nu am fost în zonă, dar o s-o iau pe la pod, la Traian, totuna mi-e dacă merg pe Podul Horea sau pe Traian". Din nefericire pentru el, nici pe acolo situaţia nu este mai roz, coloana de maşini pornită din zona intersecţiei situate în faţa Podului Horea ajungând până la podul respectiv.

"Încep lucrările la podul Horea, va fi deviată circulaţia o perioadă de timp. Îi rugăm pe toţi clujenii să ne înţeleagă, vom lucra în cel mai scurt timp posibil, ca să diminuăm lipsa de confort. Aceste lucrări sunt necesare, iar podul trebuie refăcut, pentru a nu se repeta problemele de la podul Traian. Sperăm ca până la începutul lui septembrie să fie gata lucrările" a declarat primarul Emil Boc.

Lucrările de modernizare a Podului Horea au început marţi, 24 iunie, pe sensul de circulaţie dinspre Piaţa Mihai Viteazu înspre Gară şi vor dura 45 de zile. Circulaţia va suferi următoarele  modificări:

- Interzicerea virajului la stânga de pe strada G. Bariţiu spre gară, cu excepţia tramvaiului;

- De pe strada Regele Ferdinand se va permite circulaţia la stânga pe strada Bariţiu, respectiv la dreapta spre P-ţa Mihai Viteazul, circulaţia pe direcţia înainte spre strada Horea fiind permisă doar mijloacelor de transport în comun;

- Din Piaţa Mihai Viteazul se va permite numai circulaţia la stânga spre strada Regele Ferdinand, respectiv înainte pe strada G. Bariţiu, excepţie mijloacele de transport în comun.

- Trasee de circulaţie pentru direcţia Centru - Grigorescu, centru - gară: G. Bariţiu/Regele Ferdinand - P-ţa Mihai Viteazul - I. P.Voiteşti - Pod Traian - Dacia - Dragalina/Horea;

- Pe podul Traian cele trei benzi de circulaţie se vor reorganiza în sensul acordării a două benzi de circulaţie la mers dinspre strada I. P. Voiteşti spre Dacia.

Toate restricţiile de circulaţie vor fi semnalizate prin indicatoare rutiere, marcaje şi vor fi refăcute programele de semaforizare.

 

Comenteaza