Hora unirii la Cluj cu primarul Boc, mitropolitul Andreicuţ şi ministrul Agriculturii

Hora unirii la Cluj cu primarul Boc, mitropolitul Andreicuţ şi ministrul Agriculturii

Zeci de persoane, multe în costume populare, s-au prins, vineri, într-o Horă a Unirii în faţa bustului lui Alexandru Ioan Cuza din Cluj-Napoca, printre ei fiind şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros, primarul Emil Boc dar şi Mitropolitul Andrei Andreicuţ.

Ceremonia organizată, vineri, la Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, a început cu o slujbă religioasă în faţa bustului lui Alexandru Ioan Cuza şi cu depuneri de coroane de flori din partea mai multor instituţii ale statului.

Prefectul Mircea Abrudean a citit mesajul premierului Ludovic Orban, iar primarul Emil Boc a evocat evenimentele din Moldova care au avut loc în urmă cu 161 de ani şi care au dus la Unirea Principatelor Române. Garda de onoare, constituită din militari ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, a defilat prin faţa mulţimii şi a oficialităţilor, iar la final zeci de oameni, mulţi în costume populare, s-au prins în Hora Unirii.

La horă, alături de clujeni în costume populare, s-au prins, printre alţii, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, primarul Emil Boc, dar şi mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ. Cei prezenţi au primit şi cocarde tricolore cu poza lui Alexandru Ioan Cuza din partea Primăriei Cluj-Napoca.

Comenteaza