Hoț de lemne, prins de polițiștii clujeni. Bărbatul a rămas fără motofierăstrău și s-a ales cu o amendă usturătoare

Hoț de lemne, prins de polițiștii clujeni. Bărbatul a rămas fără motofierăstrău și s-a ales cu o amendă usturătoare
Imagine cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 44 de ani a fost depistat de polițiști după ce ar fi tăiat ilegal mai mulți arbori.

Polițiștii din Turda au organizatm în perioada 29 – 30 ianuarie, acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

În urma activităților de verificare, oamenii legii au identificat un bărbat, de 44 de ani, despre care existau informații că ar fi tăiat, fără drept, mai mulți arbori de pe raza localității Săliște, comuna Ciurila.

"Din verificările efectuate de către polițiștii Postului de Poliție Comunală Ciurila a rezultat că la data de 29 ianuarie, bărbatul, ar fi tăiat, fără drept, 60 de arbori din afara fondului forestier, în valoare totală de aproximativ 2.000 de lei. Acesta a fost sancționat contravențional de polițiști, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei", a transmis IPJ Cluj.

Totodată, polițiștii au confiscat materialului lemnos furat și un motofierăstră, folosit pentru tăierea arborilor.

De asemenea, polițiștii au sancționat contravențional alți doi bărbați, de 36 și 49 de ani, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru transport de material lemnos fără documente specifice de însoțire, pentru cantități cuprinse între 0,1 și 3.0 mc.

Comenteaza