Hotel Melody din centrul Clujului a intrat în renovare. Lucrările costă 1,5 milioane de euro

Hotel Melody din centrul Clujului a intrat în renovare. Lucrările costă 1,5 milioane de euro

Fostul hotel Melody din centrul Clujului a intrat în renovare, iar lucrările costă 1,5 milioane de euro.

Fundaţia Sapientia din Cluj-Napoca a început reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody din piaţa centrală a oraşului, edificiul va găzdui şi spaţii pentru evenimente, a transmis Dezső Szenkovics, decanul Facultăţii de la Cluj-Napoca a Universităţii Sapientia din Transilvania, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Proprietatea a fost achiziţionată în 2020 de către fundaţia care administrează universitatea maghiară din Transilvania şi a devenit spaţiul cursurilor de coregrafie, dansuri populare de la Universitatea Sapientia, precum şi sediul de la Cluj-Napoca al Fundaţiei Casa Tradiţiilor din Transilvania. Dezső Szenkovics a declarat pentru MTI că la clădirea fostului hotel de trei stele sunt efectuate atât lucrări de reabilitare interioară, cât şi de renovare exterioară, faţada şi întreaga structură a acoperişului urmând să fie reînnoite.

Renovări se vor face şi la subsol, precum şi la curtea interioară aflată la primul etaj al clădirii monument istoric, încăperile de la acest etaj urmând să fie modificate. Costurile – șase milioane de lei plus TVA, adică 1,5 milioane de euro, bani care vin de la Guvernul Ungariei, prin Fondul Bethlen Gábor.

Lucrările vor fi realizate de Decorint SRL din Cluj-Napoca și ar urma să fie finalizate în decembrie.

Etichete
Comenteaza