Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost inaugurat; camerele - rezervate pentru Crăciun şi Revelion

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost inaugurat; camerele - rezervate pentru Crăciun şi Revelion
Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, judeţul Sibiu, a fost inaugurat, duminică, în incintă fiind amenajate 12 camere duble cu pat matrimonial, care au fost rezervate atât pentru Crăciun, cât şi pentru Revelion, transmite Mediafax.

 

Construcţia Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, judeţul Sibiu, a fost finalizată cu câteva zile mai devreme, datorită condiţiilor meteorologice favorabile, lucrările începând la începutul lunii decembrie.

Astfel, începând de duminică, hotelul poate fi vizitat în regim de muzeu, biletul de intrare costând opt lei.

"Hotelul de Gheaţă este deschis de azi (duminică - n.r.), se poate vizita în regim de muzeu, barul funcţionează de asemenea, iar de la ora 18.00 este deschis, zilnic, şi Restaurantul de Gheaţă din incinta hotelului. Toate cele 12 camere, care au drept temă comună «Carnavalul», sunt pregătite de oaspeţi, iar o noapte într-o cameră de gheaţă costă 300 de lei, la fel ca şi anul trecut. Acestea au fost rezervate pentru sărbătoarea Crăciunului şi sunt ocupate în totalitate şi pentru noaptea dintre ani, însă mai sunt disponibile pentru Revelion cele trei igluuri adiacente hotelului, care sunt încă în construcţie", a declarat Arnold Klingeis, managerul Hotelului de Gheaţă.

Potrivit acestuia, cele trei igluuri, care vor avea câte un pat dublu, vor fi gata până în 31 decembrie.

"Cele trei igluuri sunt încă disponibile celor care vor să petreacă Revelionul la Bâlea Lac, petrecerea urmând să aibă loc la Restaurantul de Gheaţă. De asemenea, mai sunt locuri şi la Cabana Bâlea Lac, cei cazaţi aici având posibilitatea să petreacă Revelionul la Restaurantul de Gheaţă", a afirmat Arnold Klingeis.

Oferta pentru pachetul de Revelion la Ice Igloo cuprinde petrecerea la Hotelul de Gheaţă, plus două nopţi la Cabana Bâlea Lac cu regim de demipensiune pentru restul zilelor şi un tur al complexului, la preţul de 359 de euro de persoană.

Cei cazaţi care vor petrece cumpăna dintre ani la Hotelul de Gheaţă vor mânca la o masă complet din gheaţă, cu un meniu special, parţial aranjat pe farfurii din gheaţă, preparatele fiind pregătite la Cabana Bâlea.

În afara perioadei sărbătorilor, cei care doresc să experimenteze o noapte într-o cameră cu totul şi cu totul din gheaţă, pot beneficia de o mini-vacanţă de trei nopţi, la un preţ special. Aceasta include o noapte la Palatul Brukenthal din Avrig - fosta reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal, o noapte la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac şi o noapte la Cabana Bâlea Lac, micul dejun, transferuri între locuri de cazare şi aeroporturi, turiştii putând opta pentru cel din Cluj-Napoca, Târgu Mureş sau Sibiu. Preţurile acestor pachete pornesc de la 200 euro, reducerea fiind de peste o sută de euro.

Şi elevii beneficiază de pachete speciale la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac. Astfel, pachetul de o zi fără înnoptare include, la preţul de 65 de lei de persoană, vizitarea Hotelului de Gheaţă şi a Bisericii de Gheaţă cu ghid, un prânz şi închirierea unei săniuţe, în timp ce pachetul cu înnoptare, la 154 lei de persoană, are în plus cina şi micul dejun, cazarea fiind asigurată la Cabana Bâlea Lac.

Potrivit lui Arnold Klingeis, Biserica de Gheaţă va fi gata la sfârşitul lunii ianuarie, aici urmând să fie organizate diverse slujbe religioase ortodoxe sau catolice, nunţi şi botezuri.

 

Etichete
Comenteaza