Hoți de Cluj, săltați de polițiști. Prinși la furat motorină, bani, telefoane sau unelte electrice

Hoți de Cluj, săltați de polițiști. Prinși la furat motorină, bani, telefoane sau unelte electrice

Mai multe persoane au fost reținute de polițiștii clujeni în ultimele zile. Este vorba de trei cazuri diferite și în toate cele trei cazuri a fost vorba de furt calificat.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 28 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au reținut pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Argeș, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Din verificările derulate de polițiști, s-a stabilit faptul că în perioada 11 – 13 iunie a.c., ajutat de un alt bărbat în vârstă de 37 de ani, acesta ar fi sustras cantitatea de aproximativ 200 de litri de motorină, dintr-un camion aparținând unei societății comerciale din Huedin.

În baza investigaților desfășurate, polițiștii i-au depistat pe cei doi în punctul de trecere a frontierei Nădlac, aceștia fiind conduși la sediul Poliției Huedin în baza mandatelor de aducere pentru continuarea cercetărilor.

Ca urmare a probării activității infracționale, bărbatul de 33 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de azi a fost prezentat magistraților Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, care au dispus măsura controlului judiciar pentru 30 de zile.

Prejudiciul în cauză a fost recuperat integral.

**

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au reținut pentru 24 de ore un tânăr în vârstă de 16 ani, din județul Cluj, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Verificările polițiștilor au condus la stabilirea faptului că acesta, în noaptea de 23/24 iulie a.c. ar fi pătruns într-un imobil din comuna Apahida de unde ar fi sustras un telefon mobil și suma de 200 de lei, iar în noaptea de 24/25 iulie a.c., ar fi pătruns într-un alt imobil situat în comuna Apahida, de unde ar fi sustras un telefon mobil și suma de 1100 de lei.

În baza probatoriului administrat, la data de 28 iulie a.c. polițiștii au dispus, pe bază de ordonanță, reținerea minorului pentru 24 de ore, iar la data de 29 iulie a.c., acesta a fost prezentat magistraților Judecătoriei Cluj-Napoca, care au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Prejudiciul în cauză a fost recuperat în proporție de 90%. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

**

La data de 28 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au reținut pentru 24 de ore, doi tineri în vârstă de 16 ani și un altul de 18 ani, din comuna Florești, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În urma activităților derulate de polițiști a reieșit faptul că în perioada 10-18 iulie a.c., cei trei tineri ar fi pătruns în curtea unei societăți comerciale din comuna Florești, de unde ar fi sustras materiale de construcții, piese și unelte electrice, cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 35.000 de lei.

Pe fondul ansamblului de activități investigative efectuate de polițiști, cei trei tineri au fost identificați și depistați, iar la data de 28 iulie a.c., în baza probatoriului administrat, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

De asemenea, la data de 29 iulie a.c., aceștia au fost prezentați în fața magistraților  care au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Prejudiciul a fost recuperat de polițiști în proporție de 60%.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza