Hoți de mici. Copil de 15 ani, identificat după ce a spart aceeași locuință de două ori

Hoți de mici. Copil de 15 ani, identificat după ce a spart aceeași locuință de două ori

Polițiștii clujeni au identificat mai mulți tineri bănuiți de comiterea unor furturi. Unul dintre aceștia are 15 ani și ar fi pătruns prin efracție, de două ori, în locuința unei persoane.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat un minor în vârstă de 15 ani, din comuna Apahida, bănuit că, în perioada mai - octombrie 2019, ar fi pătruns prin efracție, de două ori, în locuința unei persoane Jucu de Sus, sustrăgând circa 4.000 de lei, precum și alte bunuri.

De asemenea, polițiștii Secției 7 Rurală Gherla au identificat încă trei tineri bănuiți de comiterea unor furturi.

În fapt, la data de 21/22 decembrie 2019, doi tineri în vârstă de 16 și 18 ani, din Apahida, respectiv Jucu, ar fi pătruns în locuința unei persoane din Jucu de Sus, iar din interior ar fi sustras trei telefoane mobile și circa 500 de lei. În urma identificării acestora, telefoanele mobile au fost recuperate.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută de Codul penal.

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR, PENTRU A NU DEVENI VICTIME ALE INFRACȚIUNII DE FURT:

·         Asigurati-vă că ați încuiat ușa, chiar și când sunteți în casă;

·         Montați o încuietoare de calitate și un sistem de alarmă;

·         Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele necunoscute pe care le sesizaţi în spaţiile comune ale blocului pe cine caută, ba chiar alertaţi mai mulţi vecini -  aceste întrebări descurajează posibilii infractori;

·         Nu permiteţi accesul în locuinţă a persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii;

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza