Hoţii cu lipici fură banii clujenilor din bancomate

Hoţii cu lipici fură banii clujenilor din bancomate
Trei bărbaţi din Neamţ, respectiv din Cluj au fost reţinuţi de poliţie după ce au fost surprinşi în flagrant în noaptea de luni spre marţi, în timp ce montau “pisicuţe” pe un bancomat din Mănăştur.

Doi tineri din Neamţ şi un clujean au măsluit cinci bancomate aparţinând băncilor BRD şi BCR, reuşind să fure banii a 13 clujeni. Practic, ei au introdus în fanta de eliberare a banilor un dispozitiv prevăzut cu o bandă dublu adezivă. Atunci când clientul solicita o anumită sumă din bancomat, banii rămâneau lipiţi în interiorul fantei, în timp ce aparatul afişa un mesaj de eroare de tipul "Bancomat scos momentan din funcţiune".

"Victima pleca crezând că tranzacţia nu s-a realizat", a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, inspectorul Gina Pop. Ulterior, hoţii de bancomate scoteau "pisicuţa" şi colecţionau banii. Primele estimări ale poliţiştilor clujeni indică un prejudiciu de circa 5.000 de lei. Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi înaintaţi instanţei cu prepunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Supranumiţi "hoţii cu lipici", infractorii de acest tip acţionează în mai multe judeţe din ţară. Surse din poliţie au explicat că cel mai des sunt atacate bancomatele băncilor menţionate, care prezintă similarităţi de mecanism la sistemul de retragere, fiind amplasate direct în stradă, şi nu în sediul instituţiilor.

 

Comenteaza