Hoţii de lemne, ţinta poliţiştilor: controale de amploare

Hoţii de lemne, ţinta poliţiştilor: controale de amploare
Hoţii de lemne din judeţ nu au avut o săptămână uşoară, poliţiştii clujeni fiind hotărâţi să le dea de furcă.

Astfel, din 30 septembrie până în 4 octombrie, oamenii elgii au desfăşurat controale pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, precum şi a transporturilor ilicite de material lemnos.

În acest context, la data de 30 septembrie, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au depistat o cantitate de peste trei metri cubi de rășinoase la depozitul unei societăți comerciale de pe raza comunei Poieni, fără documente legale de proveniență.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos, în valoare de circa 700 de lei, a fost confiscat și predat ocolului silvic competent.

Câteva zile mai târziu, în 2 octombrie, la ora 09:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat pe DN 75, pe raza localității Mihai Viteazu, un bărbat de 51 de ani din județul Alba care transporta cu o autoutilitară circa doi metri cubi de material lemnos, specia fag, existând neconcordanțe între specia de material lemnos transportat și cea menționată în avizul de însoțire primar.

La fel ca în cazul precedent, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos, în valoare de peste 150 de lei, a fost confiscat și predat ocolului silvic competent.

În seara aceleiaşi zile, la ora 21:00, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au depistat pe DN1 E60, pe raza comunei Florești, un bărbat de 31 de ani din comuna Chinteni, care transporta cu o autoutilitară circa trei metri cubi de material lemnos, fără a deține aviz de însoțire. Şi el a fost sancționat contravențional, iar încărcătura, în valoare de circa 500 de lei, a fost confiscată și predată ocolului silvic competent.

În dimineaţa următoarei zile, la 06:00, polițiștii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au depistat pe raza localității Tureni un bărbat de 29 de ani din comuna Cuci, care transporta cu o autoutilitară circa 1,5 metri cubi de material lemnos, specia mesteacăn, fără a deține documente de proveniență.

"Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos, în valoare de circa 200 de lei, a fost confiscat și predat ocolului silvic competent", au precizat oamenii legii.

Totodată, duminică la ora 18:00 polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat pe strada 22 Decembrie 1989 de pe raza municipiului un bărbat de 35 de ani din județul Alba, care transporta cu o autoutilitară peste un metru cub de material lemnos, specia fag, fără a deține documente de proveniență și însoțire a mărfii.

La fel ca celelalte persoane prinse pe picior greşit, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos, în valoare de circa 200 de lei, a fost confiscat și predat ocolului silvic competent.

Comenteaza