Hoţul înfometat. A intrat în casa omului să caute în frigider

Hoţul înfometat. A intrat în casa omului să caute în frigider
Gazda s-a trezit când capacul de la congelator a căzut, cu zgomot, pe pardoseală.

În noaptea de 1 spre 2 mai Pavel Vălean, un pensionar în vârstă de 78 de ani din satul Deuş, comuna Chinteni, dormea dus în camera din faţă a locuinţei sale în timp ce soţia lui se odihnea şi ea într-o încăpere aflată la subsol. Brusc, bărbatul a fost trezit de un zgomot asurzitor venit din hol, produs de căderea capacului sertarului superior al frigiderului, unde era depozitată carnea congelată a familiei.

„Buimac m-am ridicat din pat să văd ce se întâmplă şi am aprins lumina. Soţia mea n-avea cum să audă ceva, fiindcă e cam surdă şi pe timpul zilei foloseşte aparatul auditiv. Când am ajuns în coridor, hoţul a venit direct spre mine şi m-a pocnit cu un obiect contondent, în arcadă", relatează el. 

Datorită sângelui care i-a ţâşnit din cap, Vălean spune că nu l-a văzut foarte bine pe intrus, însă îşi aminteşte că e vorba despre un bărbat blond, subţire, având o înălţime de aproximativ 1,70 m. Speriat de sângele bătrânului, hoţul a fugit pe geam, locul pe unde pătrunsese în casă, fără să mai apuce să fure ceva.

"Am sunat imediat la numărul de urgenţă 112, iar poliţia a sosit la faţa locului, inclusiv criminaliştii, cu un câine poliţist adus de la Cluj şi i-au căutat hoţului urma pe uliţele satului. Colegii lor, în tot timpul acesta, luau amprente de pe geamul exterior şi de pe frigider şi făceau fotografii", continuă Pavel Vălean.

Luni dimineaţă, bărbatul a fost consultat de medicii legişti clujeni, care i-au eliberat un certificat medical în care îi recomandă 15 zile de îngrijiri medicale.

Referitor la acest incident, Simona Vîrci, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Cluj, a declarat pentru Ziua de Cluj: "În cauză s-a deschis dosar de cercetare penală pentru tentativă la furt calificat şi se continuă investigaţiile pentru identificarea persoanei care a comis fapta. Când victima va anexa plângerii depuse certificatul medico-lgal, dacă se va impune, se poate dispune extinderea urmăririi penale şi pentru alte fapte sau schimbarea încadrării juridice".

Comenteaza