I-a apucat setea! Val de șoferi beți pe șoselele din Cluj

I-a apucat setea! Val de șoferi beți pe șoselele din Cluj
| Foto: Arhiva / ziarroznov.ro

Polițiștii clujeni s-au confruntat, în ultimele zile, cu o situație îngrijorătoare: foarte multe cazuri de șoferi care s-au urcat la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice.

Polițiștii au făcut publice câteva cazuri cu care s-au confruntat recent, în speranța că vor reuși să îi sensibilizeze pe șoferii "însetați". Aceștia sunt un pericol atât pentru cei cu care circulă în mașină, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

1. Alcoolemie record la Călăţele. Şoferul a ajuns după gratii

La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 18.10, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au depistat un bărbat de 52 de ani din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 108C, pe raza comunei Călăţele, judeţul Cluj, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie alcoolică de peste 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform rezultatului testării cu aparatul etilotest. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recolatate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de bărbat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore iar la expirarea acesteia, cel în cauză va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

2. Ale tinereţii valuri: băut cu maşina, la 22 de ani

La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 22.40, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un tânăr de 22 de ani, din comuna Apahida, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aviator Traian Dârjan din localitatea Sânicoară, judeţul Cluj, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform rezultatului testării cu aparatul etilotest. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

3. Băut la volan, în toiul nopţii

La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 00.25, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un bărbat de 34 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aviator Traian Dârjan din localitatea Sânicoară, judeţul Cluj, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

4. Italian băut la volan, în Lujerdiu

La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 15.25, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un bărbat de 63 de ani, cetăţean italian, care conducea un autoturism pe raza localităţii Lujerdiu, judeţul Cluj, pe D.J. 109B, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest, a scos în evidenţă o concentraţie alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

5. Şofer "afumat" la Tureni

La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 06.30, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au depistat un bărbat de 24 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Tureni, judeţul Cluj, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest a scos în evidenţă o concentraţie de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemei.

6. Prins băut la volan, pe Calea Floreşti

La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 51 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Floreşti din municipiul Cluj-Napoca, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea stabilirii alcoolemiei.

7. Băut cu maşina prin Mărişel, la 60 de ani

La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 12.10, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au depistat un bărbat de 60 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Mărişel, pe D.J. 107P, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

8. Poliţiştii din Dej l-au "mirosit"

La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 15.50, polițiștii Biroului Rutier Dej, au depistat un bărbat de 63 de ani din comuna Chiuiești, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Dej, județul Cluj, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Întrucât cel în cauză emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest rezultând o concentrație alcoolică de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

9. Beat criţă, se dădea cu maşina prin Cluj. A fost reţinut

La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca, au depistat un bărbat de 51 de ani din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tulcea, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Întrucât cel în cauză emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest rezultând o concentrație alcoolică de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

Față de acesta  poliţiştii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la expirarea acesteia, cel în cauză va fi prezentat în fața magistraților în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

Comenteaza